СУ “Димчо Дебелянов” и I Основно училище в морската ни

...
СУ “Димчо Дебелянов” и I Основно училище в морската ни
Коментари Харесай

Община Варна отпуска до 609 хиляди лева за две училища

СУ “Димчо Дебелянов” и I Основно учебно заведение в морската ни столица ще получат общинско финансиране за довършителни ремонтни действия. Причината за това са зародили непредвидени условия по време на строително-монтажните работи. Това оповестиха от локалната администрация.
В момента и в двете учебни заведения се прави ремонт, но в процеса на работата е било открито, че стените и таваните в пространствата им са в неприятно положение, поради разнообразни външни и атмосферни въздействия. Забелязани са още повреди по подови настилки в класните стаи и стените на санитарните пространства, както и рискови кабели, директно преминаващи през столовата, оповестяват от общината. Ремонтните действия в двете учебни заведения се правят по план “Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна ” по Оперативна програма “Региони в напредък ”. 
За спомагателните строително-монтажни работи СУ “Димчо Дебелянов ” ще получи до 212 729 лева без Данък добавена стойност, а I Основно учебно заведение – до 397 000 лева без Данък добавена стойност.
От общината оповестиха още, че ще бъдат отпуснати средства и на учебните заведения: ОУ “Св. Княз Борис I ”, ОУ “Константин Арабаджиев ”, професионалната гимназия “Николай Хайтов ”, НУ “Васил Левски ” и новостроящата се постройка на ДГ “Карамфилче ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР