Аластър Стюарт: Телевизионна звезда разкрива диагноза деменция

...
Стюарт каза: Не ставах забравителен, но неща като да си
Коментари Харесай

Стюарт каза: „Не ставах забравителен, но неща като да си оправя правилно връзките на обувките… да се уверя, че вратовръзката ви е права, да си спомняте, че времето за разговори за вашата програма е четири часа „часовник, а не пет часа, да не ставаш рано или да закъсняваш и подобни неща.“

Той също каза, че неговата „много краткосрочна памет е трудна“ и „моторните умения [са] много сложно".

Стюарт каза пред GB News, че сканиранията разкриват, че е имал сериозен или лек инсулт, което е довело до диагнозата съдов .

Деменцията се причинява от намален кръвен поток към мозъка и има симптоми, включително забавено мислене и проблеми с концентрацията.

Един на 11 души в Обединеното кралство на възраст над 65 години има деменция, според NHS.

Високотехнологичните чорапи могат да предотвратят падания и заболявания при хора с деменция

Ветеранът в телевизията каза, че е спрял да пуши, прави дълги разходки с кучетата си и попълва пъзели с думи наведнъж опита да подобри физическото и психическото си здраве.

Стюарт каза, че нещото, с което е намерил „най-трудно да се справи“, е въздействието върху съпругата му, с която живее 43 години, Сали, като каза, че тя е била намалена „почти до болногледач".

Той каза, че тя трябва да се увери, че е готов, преди да се яви на интервюто и че "вратовръзката му е направена както трябва".

Водещият, който похарчи повече от 35 години в ITN, присъедини се към GB News през 2020 г., но обяви пенсионирането си през март.

Стюарт и съпругата му имат четири деца заедно и живеят в Хемпшир.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР