Стягат с нови правила претенциозните професионални приемни семейства в област

...
Стягат с нови правила претенциозните професионални приемни семейства в област
Коментари Харесай

Без повече претенции! Вижте какви са новите правила за професионалните приемни родители във Врачанско

Стягат с нови правила претенциозните професионални приемни фамилии в област Враца, научи организация BulNews.
След като месеци наред приемните родители безусловно побъркваха обществените чиновници с претенциите си какви изоставени деца могат да отглеждат, от началото на месеца са въведени нови правила, които да са в интерес на малчуганите в потребност.
С цел възстановяване на услугата на регионално равнище, както и след изработен разбор, комисията по приемна грижа е гласувала фамилиите, в които няма настанени деца повече от половин година, да се преразглеждат. Първоначално ще им се предлага смяна на профила им - да отглеждат деца от 0 до 14 години или от 14 до 18 години и да нямат право да избират по-различни възрастови граници. При отвод за смяна, те ще бъдат заличавани.
Приемните фамилии, които са декларирали, че желаят краткотрайно да преустановят даването на услугата, ще могат да го създадат за интервал не по-дълъг от една година. След приключването на този интервал, ще бъдат заличавани служебно от регистъра за професионални приемни родители.
Кандидатите за приемни родители, които показват желана възраст на настаняваното дете, няма да се преглеждат.
Към момента се търсят 17 професионални приемни фамилии, които да отглеждат бебета, като задачата на обществените е броя да доближи 40 подобаващи фамилии за деца в бебешка възраст.
В комисията е решено и към този момент да не се одобряват заявки от претенденти за приемни родители, които са декларирали желание за пол на детето. Решено е и при оценяването на искащите, да се обръща огромно внимание на стаята, в която ще бъде настанено детето. Ще се вкара условие за поетапно възстановяване на стаята, след приемане на първото заплащане. Помещението би трябвало да има оптимално добър тип и отлични хигиенични условия. Другото, което се чака в скоро време да влезе като изискване към професионалните приемни родители е да имат най-малко приблизително обучение, с цел да могат по-адекватно да оказват помощ на децата, които се настаняват при тях.
Припомняме, че през предходната година професионалните приемни фамилии претендираха защо ли не пред обществените, като се стартира от възрастта на децата, премине се през пола им, етноса и така нататък Имаше и такива фамилии, които бяха занемарили много съществено хигиената в стаите на изоставените деца и не се грижеха уместно за тях. Проблемите, с които се сблъскваха обществените служащи, не бяха един и два, а на фона на това стана ясно, че фамилиите получават над 1 200 лв. заплата за развъждането на децата. Доста от фамилиите избират малчугани, които са от 4 до най-много 10-годишна възраст, тъй като ги водят на градина или учебно заведение и действително се виждат с тях единствено вечер. Ситуацията с пеленачетата обаче е много по-различна и там приемните родители би трябвало да отделят забележителна част от времето си за настаненото при тях дете.
С новите правила ситуацията фрапантно се трансформира, само че не и за фамилиите, които в действителност желаят да оказват помощ на изоставените деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР