Стягат примката около удушвача на ДамлаСтеснен е кръгът от заподозрени

...
Стягат примката около удушвача на ДамлаСтеснен е кръгът от заподозрени
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в сряда, 20 декември 2017

Стягат примката към удушвача на Дамла

 02-4

Стеснен е кръгът от обвинени за гибелта на 7-годишната Дамла в Момчилград. Майката на детето е арестувана за 72 часа, само че не с обвинявания за ликвидиране, а за това, че не е полагала задоволително грижи за дребната си дъщеричка и я оставяла нощем сама. За откриване на кошмарното закононарушение в дребния родопски град, от София през вчерашния ден бяха командировани шефовете на отдел “Убийства ” и на “Криминална полиция ”. След още един оглед на мястото на престъплението, късно нощес стартира следствен опит с присъединяване на майката. Разкриването на кошмарния случай е въпрос на часове, споделиха осведомени с следствието.


Борисов и Барние безапелационни за Англия
Правата на българите
обезпечени след Брекзит


 04-1

Правата на българите във Англия би трябвало да се подсигуряват доживот след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Това бе един от главните акценти по време на диалога сред премиера Бойко Борисов и основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние. “Съвместно с британците постигнахме съглашение, с цел да могат да бъдат обезпечени правата на българските жители да обитават и получават обществени услуги ”, означи Мишел Барние и добави, че това е значим резултат, реализиран при цялостен консенсус.

Пада мораториумът
върху медикаментите


 05-1

Да падне мораториумът върху новаторските медикаменти оферират от ГЕРБ. Новината бе обявена в позиция на ръководителя на парламентарната група Цветан Цветанов. В нея се показва, че на днешния председателски съвет в Народното събрание от ГЕРБ ще изискат да отпадне параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК. Мотивът е “да спрат спекулациите, че онкоболни пациенти ще останат без лекуване ”.

Решение на Софийския апелативен съд:
Тома Белев – противозаконен


 05-toma_belev

Със свое решение Софийският апелативен съд удостоверява решение на Софийския градски съд, по смисъла на което Тома Белев ръководи нелегално Сдружение „Асоциация на парковете в България“. Той е имал това право като шеф на Природен парк „Витоша“, само че след извършен конкурс е освободен от длъжността и автоматизирано му се лишава правото да съставлява Асоциацията, заяви Българската телеграфна организация. Оттам прецизираха, че делото в Софийски градски съд е по тъжба на настоящето управление на Политическа партия „Витоша“.

Брюксел налива
милиарди в Неправителствени организации


 09-1

Връзките на служителите в Брюксел с неправителствените организации (НПО) и зародилите от тази порочна процедура корупционни механизми са посочени в предложение за резолюция на Европейския парламент, импортирано в средата на март тази година. Над 1 милиард евро безплатно финансиране получават Неправителствени организации от Европейската комисия всяка година. На процедура не е ясно какво се случва с тези пари, написа в документа. Според текста, който е отритнат два пъти с гласовете на групите на „ Зелените ” и социалистите в Екологичен потенциал, контролът над парите за неправителствения бранш в Европейски Съюз е доста слаб и би трябвало да бъде затегнат.

Дискусия „Труд“: Висшето хобразование – проблеми и вероятности
Университетската ни система
от специалности е деформирана


 обучение, студенти

Анализ на проф. Борислав Борисов

Тръмп трансформира Америка за десетилетия напред

 тръмп

Решенията му преоформят интернет, околната среда и демокрацията – коментар на Джонатан Фридман, „ Гардиън ”

Натискат България
да признае хомобраковете


 13-1-kuti

Нашият арбитър в Страсбург – Йонко Грозев, един от създателите на соросоидния БХК, през днешния ден е организиран с голяма заплата

Предлагаме екостикери за колите

 Лорита Радева

Интервю с Лорита Радева, ръководител на Комисията по запазване на околната среда в СОС
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР