Студиото поглежда към бъдещето и промяната към друг енджин ще

...
Студиото поглежда към бъдещето и промяната към друг енджин ще
Коментари Харесай

Telltale Games се прехвърлят към използването на Unity

Студиото поглежда към бъдещето и смяната към различен енджин ще е единствено една от стъпките в тази посока.
Telltale Games анонсираха неотдавна по този начин дълго чакания идващ сезон на The Walking Dead, който ще показа някои промени в сериите, като нережисиран комбат, друга позиция на камерата и друг живописен жанр (макар и не радикално различен), което трябваше да покаже, че очевидно нещо по върховете на студиото се случва. И не е измененията да не бяха предвидими.

Студиото употребява от дълго време тествани формули за игрите си с point-and-click геймплей, еднакъв прочут жанр на изборите, същият геймплей енджин. Но напоследък, нещата за студиото не вървят изключително добре. Игрите им не са финансов шлагер и с бурното развиване на технологиите, те като че ли остават замръзнали във времето. Със сигурност, игрите на Telltale си имат своята вярна войска от почитатели, само че законите на пазара са безмилостни. Ако в други сфери, истина като: „ Ако нещо не е счупено, не го оправяй “ са меродавни, то тук с цялостна мощ важи правилото „ Промени се или умри “, който следва бурната динамичност на пазарните закони. До огромна степен това е евентуално и повода студиото да освободи неотдавна 100 от своите чиновници.

Миналата година дългогодишният изпълнителен шеф и съ-основател на Telltale, Кевин Брънър, подаде своята оставка, а тези дни стана ясно, че тя е била „ форсирана “ от Lionsgate, които са сериозен вложител в компанията. Което докара до подаден иск от страна на Брънър.

А в този момент, съгласно репортаж във Variety, излиза наяве, че Telltale Tool, дългогодишния енджин, който студиото употребява за игрите си ще бъде пенсиониран, което ще се случи с последния епизод на The Walking Dead, а на промяна ще пристигна изпитана технология като Unity Engine.

За страдание, това значи, че може да забележим по-дълги периоди на разработка на заглавията, най-малко първоначално. Екипите ще би трябвало да свикнат с Unity и ръководството му, а това на собствен ред може да докара до проблеми. Всъщност, към този момент виждаме следствията от тази смяна – излизането на The Wolf Among Us 2 е отсрочено за неопределена дата.

Освен това, материалът във Variety разказва една неособено здравословна атмосфера в студиото през последните няколко години. „ Серии с високи упоритости, неприятни решения и неуспехи при осмислянето на културата на общността са повода компанията да бъде сложена на колене и само новият мениджмънт е този, който е съумял да обърне нещата “, разясняват на собствен ред от PlayStation Lifestyle.

Това „ превръщане на нещата “ е неотдавна обявената партньорска договорка сред студиото и Netlix, по силата, на която Telltale ще създаде игра по хитовите серии Stranger Things. Заедно с това, студиото и Netlix са влезнали в договаряния за интерактивен формат по Minecraft, който ще се предлага от Netflix. Спекулира се също и за игрови план по sci-fi поредицата Black Mirror, което звучи ужасно. Дано нещата за Telltale се оправят и студиото не се трансформира в следващата компания, не съумяла да се впише в бъдещите действителности.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР