Студентският съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски ще поиска

...
Студентският съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски ще поиска
Коментари Харесай

Студентският съвет в СУ иска оставки заради проблеми с настаняване в общежития

Студентският съвет на Софийския университет ”Св. Климент Охридски ” ще изиска оставката на управлението на поделението за ”Социално-битово обслужване ” по отношение на проблемите с настаняването на студенти в общежития през тази академична година. Това разгласи в предаването ”Преди всички ” ръководителят на Студентския съвет Георги Гълъбов.
" Смятам, че задоволително време дадохме приемливост да се случат неща, за които сме алармирали, че са проблем ", съобщи той. По думите му, отделение " Социално-битово обслужване " ръководи базите данни, сървърите, касите за възнаграждение на таксите за общежития, а домакините са техни чиновници, по тази причина Студентският съвет ще търси отговорност за проблемите с акцията точно от тях.

Настанителната акция за общежитията на СУ стартира през втората половина на месеца. Студентите се оплакват от дългите опашки и системата за подаване на документи онлайн. Част от тях настояват, че персоналните им данни не са предпазени, тъй като на уеб страницата на Комисията по настаняване има лист в табличен тип, в който има букви на студентите. По този мотив Гълъбов изясни, че " когато излязат описите за настаняване единственото нещо, което те съдържат, са входящият номер на заявката и номерът на блока, с цел да могат студентите или да се извърнат към своя хазаин, или през системата, през която са подали своето заявление, да могат да си отворят профил да видят тъкмо в коя стая са настанени ".

Според него по входящия номер с букви е мъчно да бъде индивидуализиран студентът, първичният вид на листата с номер на стая е бил отхвърлен в границите на 12 часа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР