Студентският пленер "В духа на Майстора" бе открит в къщата

...
Студентският пленер "В духа на Майстора" бе открит в къщата
Коментари Харесай

ОбС на БСП в Кюстендил подкрепя развитието на младите творци

Студентският пленер "В духа на Майстора " бе открит в къщата музей "Владимир Димитров - Майстора " в кюстендилското село Шишковци, където художникът е живял и творил близо 30 години. 16 студенти от Националната художествена академия вземат участие в тазгодишната самодейност, която се организира до 22 юни, а творбите им ще бъдат показани на галерия в галерията в Кюстендил, както ДУМА писа.
Форума почетоха Валери Жаблянов - депутат от Кюстендилския изборен регион, Росен Димитров - ръководител на Общински съвет на Българска социалистическа партия в Кюстендил, както и общинските съветници от Българска социалистическа партия Невенка Панчева, Мирослава Костадинова и Бойко Клечков.
По концепция на Общински съвет на Българска социалистическа партия в Кюстендил са поискани, а ПГ на Българска социалистическа партия е отпуснала средства за ремонт на бюст-паметника на Владимир Димитров - Майстора в селото. "ОбС на Българска социалистическа партия в Кюстендил се ангажира с поддръжка на пленера, развиването на младите създатели и разпространение на живота и творчеството на най-големия български художник Владимир Димитров - Майстора ", сподели националният представител Валери Жаблянов.
"Ние сме политическа партия, която счита, че изкуството в нашата страна би трябвало да се поддържа, както и да се дава поле за изява на младите създатели, с цел да демонстрират своите умения ", добави ръководителят на Общински съвет на Българска социалистическа партия в Кюстендил Росен Димитров.



Къщата музей на Майстора в с. Шишковци

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР