Студентската музикална формация Жарава от Пловдив отново оглави световната класация

...
Студентската музикална формация Жарава от Пловдив отново оглави световната класация
Коментари Харесай

Студентска формация от Пловдив отново е № 1 в световна класация

Студентската музикална групировка " Жарава " от Пловдив още веднъж оглави международната ранглиста ТОП 40 за етномузика ETHNOCLOUD, основана в Торонто, Канада.  Отново под №1 за месец юни,  " Жарава "  води в  влиятелната Класация,  която съставлява над 90 000 актьори и групи от 151 страни по целия свят. Класирането се реализира на база гледания и лайкове, като " Жарава “ е под №1 в световната ранглиста.( за повторно!)

Студентска Музикална Формация " Жарава " е представителна към Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Съставът е от студенти, учещи компетентност " Музика и Поп и джаз “ към Педагогическия факултет на ПУ. Техен живописен началник и наставник е прославеният български музикант Владимир Величков.  В момента групата интензивно репетира за идното в края на месеца присъединяване в най-престижния съветски фестивал  " Петро Джаз “, който се организира в Санкт Петербург.

Още през септември предходната година, осемте български студенти и един възпитаник популяризираха страната ни в международната платформа за етномузика " Ethnocloud “ със свои тълкования на две национални песни – " Миш Маш “ и " Калино, Калинче “. Те бяха  на челните места в световната ранглиста Топ 40 на платформата в конкуренцията на реализатори от 151 страни. Веднага след огромния триумф, последва и поканата от уредниците за присъединяване в Санкт Петербург.  

Община Пловдив и ПУ " Паисий Хилендарски “ подкрепят пътуването на младите музиканти и артисти, като поемат транспортните разноски до Санкт Петербург. Отделно от това, самите членове на " Жарава “ по концепция на ментора си и началник Владимир Величков, (който с изключение на техен учител е и настоящ музикант в оркестър " Канарите “), проведоха серия от събития, които целяха набирането на нужните средства. Те изнесоха независим концерт в Bee Bop Cafe на 09.05.2018г., участваха в " Капана фест “, откъдето получиха освен поддръжка, само че и нови фенове, другари и съидейници.

" Магията на българския фолклор пленява българи и чужденци от епохи. Той е част от визитната картичка на България пред света, а претекстове от разнообразни песни, са употребявани от редица известни музиканти от целия свят в техни творби. По този метод, фолклорът претърпява нещо като подем и става различим и харесван от по-широка публика, към която се причисляват и доста младежи. Те стартират да търсят информация за музиката, непрекъснато откриват нови групи, посещават концертите им. Откриват цялостен един нов свят, изпълнен с обичаи и неподправена хубост “ споделя Владимир Величков, който показа че е извънредно благополучен от работата си с младежите и има вяра в триумфа им от сърце.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР