Студентска фолклорна формация от Пловдив оглави световна класация за етно

...
Студентска фолклорна формация от Пловдив оглави световна класация за етно
Коментари Харесай

Пловдивски студенти оглавиха световна класация за етно музика

Студентска фолклорна групировка от Пловдив оглави международна ранглиста за етно музика. Група " Жарава " към Пловдивския университет е основана неотдавна, само че към този момент има голяма известност.

" Калино,Калинче " е песента с най-вече гледания в канадската музикална ранглиста Ethnocloud за месец юни. В нея вземат участие 90 000 реализатори от 150 страни, споделя ръководителят на " Жарава " Владимир Величков. Освен учител в пловдивския университет той е и музикант в оркестър " Канарите ".

„ Формацията е основана преди година и половина и към този момент разполага с репертоар от към 14 песни. В състава има четири певици,които учат друга музика – от национална до джаз, само че споделят че съвършено си паснали”, изяснява той.

Това не е първият триумф за младите гении. През септември предходната година те оглавиха интернационалната ранглиста с песента " Миш-маш ".

Песен на групировка " Жарава " влиза и в учебник по музика. Така се подреждат до огромните музиканти като Иво Папазов и Горан Брегович. Поканите за участия към групата са многочислени. Сега следва присъединяване на музикален фестивал в Санкт Петербург.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР