Студентката по медицина Елоди Виера използва стетоскопа си, за да

...
Студентката по медицина Елоди Виера използва стетоскопа си, за да
Коментари Харесай

Френската студентка по медицина, изпратена на фронта на войната с коронавируса

Студентката по медицина Елоди Виера употребява стетоскопа си, с цел да преслуша пациент, който кашля още по-силно, до момента в който тя се доближава.

" Много скърбя ", споделя пациентът, който се намира в помещение за осъществяване на проби за ковид покрай Париж.

" Не се тормозете. Няма проблем ", дава отговор стажантката.

Вместо да приключи деветте си години образование, Виера, на 27 години, която живее дружно с родителите и сестра си, в този момент е на фронтовата линия на френската война против ковид и преценя дали хората би трябвало да бъдат признати в болница, или изпратени вкъщи, написа " Ройтерс ".

Тя е една от десетките студенти по медицина, които са били назначени в региона на Париж, до момента в който столицата се бори с растящия брой случаи на COVID-19.

Около 2700 души там са на животоподдържащи системи (към сряда), почти половината от общия брой на сериозно болните от вируса в страната. Очакванията са хиляди нови случаи да се появят тази седмица, до момента в който столицата доближава пика на болестта.

Съюзът на студентите по медицина в Париж показва, че в столицата има 100 стажант-лекари на работа всеки ден.

" Това е като да се хвърлиш в незнайното, тъй като не е нещо, което ни се случва всеки ден ", декларира Виера пред " Ройтерс ", екипирана с маска, очила и защитна блуза. " Минахме известно образование и има лекари, които ни споделят какво да вършим. Не сме подготвени за това, само че нямаме избор. То е част от работата и ние сме тук да помогнем. "

В град Шампини сюр Марн районните здравни управляващи трансфораха локална гимназия в нещо сходно на огромна хирургия.

На мястото, където в миналото се играеше баскетбол, деликатно се слагат столове, с цел да се трансформира в чакалня.

След като преглежда пациент в палатка, служеща за кабинет, Виера дезинфекцира всичко към себе си.

Тя и още един доктор работят на шестчасови смени с къса обедна отмора. На всеки 20 минути има по един нов пациент.

" Не бях срещу да дойда, споделя тя. Съгласих се, тъй като това ми разрешава да натрупам опит и когато човек види какво се случва в лечебните заведения, усеща, че би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да помогне. Не съм изключително обезпокоена. "

Всяка вечер тя се връща при фамилията си, макар че, с цел да понижи контактите с родителите си, се е преместила в мазето.

" Винаги сме обезпокоени за околните си, тъй като заболяването е непредвидима, тъй че избирам да взема всички защитни ограничения ", добавя тя.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1441)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР