Студентката на Варненския свободен университет Иванина Димитрова бе отличена в

...
Студентката на Варненския свободен университет Иванина Димитрова бе отличена в
Коментари Харесай

Студентка на ВСУ Черноризец Храбър бе отличена в конкурс на МВнР

Студентката на Варненския свободен университет Иванина Димитрова бе отличена в състезанието за слоган на Националната стратегия за отбелязване на 20-ата годишнина от участието на България в НАТО, проведен от Министерството на външните работи. Вчера, на гала в Министерство на външните работи, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел награди финалистите в състезанието. Като част от премията студентката ще има опция да организира стаж в определена от нея дирекция на Министерството на външните работи.


Иванина бе отличена за слогана " Сила в единството ". В състезанието тя взе участие с три свои стимулирани оферти. В конкуренцията се включиха студенти от цялата страна, а предложенията им бяха прегледани и оценени от експертна комисия от представители на Министерството на външните работи и на Министерството на защитата.

„ Сила в единството “ е слоган, който акцентира обединяването и солидарността сред членовете на НАТО, както и значимостта на единството в битката против общите закани и в поддръжката на демократичните полезности. Обосновката зад този избор е, че той илюстрира нуждата от обединяване и съдействие измежду членовете на НАТО за реализиране на обща цел – отбраната на мира и сигурността, написа Иванина.

Иванина Димитрова е студент в компетентност " Право ", като й следва да се яви на държавни изпити. Тя е член на Студентския съвет. За нея правото е не просто компетентност, а същинско предопределение. " Като предстоящ представител на юридическата общественост, виждам значимостта на единството на нашия народ и смисъла на спокойствието, което идва от увереността, че сме предпазени и в мир. Това е и моята мотивация за присъединяване ми в състезанието и съм удовлетворена, че съумях да предам това обръщение на журито, което оцени избора ми ", показа Иванина.

" Важно е посланията на младите да доближат до повече хора, тъй като през погледа на новото потомство виждаме какво значи за тях България - член на НАТО и по какъв начин да бъдем по-силни в днешния свят на провокации. Победителите в състезанието са образец за това по какъв начин предаваме полезности сред поколенията, само че по какъв начин и младото генерации дава вяра и мощ за бъдещето ", разяснява Мария Габриел по време на церемонията.

Мотото-победител #НАТОЗащотоСмеПоСилниЗаедно ще бъде част от брандирането на Националната стратегия с начинания за отбелязване през 2024 година на 20-ата годишнина от участието на България в НАТО и ще бъде употребявано в това число като таг и хаштаг за изявления в обществените мрежи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР