Студентката Димислава от че дори когато има най-много нужда от

...
Студентката Димислава от че дори когато има най-много нужда от
Коментари Харесай

Малката Анелиа от Хисарско има нужда от помощ

Студентката Димислава от че даже когато има най-вече потребност от помощ, пожела да помогне на различен нуждаещ се - дребната Анелиа.
Прочетете още
Вече ви разказахме историята на Димислава Николова, само че дано напомним в резюме - красивата студентка от Хисаря трябваше да събере 130 000 евро за интервенция в Турция. Тя страда от " Сарком на Юинг " (злокачествен рак на костите) и се бори да резервира костта на крайници си. 

Дарителски кутии за Дими бяха сложени на всички мероприятия, които са част от Празниците на Хисаря, както и в разнообразни търговски обекти. А обществените мрежи " гръмнаха " от апели да помогнем на Дими... и резултатът е на разположение - парите за интервенцията се събраха. Дими отпътува за Турция, а лекарите споделят, че лекуването дава вяра и девойката ще резервира костта си.

Желанието на Дими е в този момент да подадем ръка на друго детенце, с цел да може и то да стартира лекуване. Става дума за дребната Анелиа от хисарското село Паничери.

При обикновен обзор, извършен през август месец на 2022 година, детски педиатър установявя, че 4-годишната Анелиа има сърдечен звук.

" Тя е на 4 години, родена е на 16.04.19г. и в никакъв случай никой доктор преди този момент не беше чул шума, който има. Според лекарката, която го чу за първи път, не беше нужно да отидем при детски кардиолог. Според нея тя щеше да го " израсте ". За страдание половин година след прегледа при нея започнаха да го чуват от ден на ден лекари и взехме решение, все пак, че детския педиатър беше споделила, че с времето ще отшуми, да заведем детето на детски кардиолог в град Пловдив, само че кардиологът не искаше да ни показа диагноза и ни изпрати в град София при лекар Анна Кънева, която откри, че Анелиа има  частичен атриовентрикуларен септален дефект* и няма опция да се лекува.  Единственият метод да се оправи е посредством отворена интервенция, само че когато я попитахме - има ли заплаха за живота по време на интервенцията, лекарката сподели: " Разбира се, че има, аз не мога да подсигурявам, че всичко ще е наред "  и не ни разясни съвсем нищо.. ", споделя майката на Анелиа.



След прегледа при доктор Кънева фамилията на Анелиа стартира да търси експерти в България и чужбина. В последна сметка съумяват да се свържат с д-р Ходжев, който ги насочва към детски кардиолог и хирурзи в болница " Аджъбадем Бакъркьой " в Истанбул.

" Много хора ни споделиха, че в град Истанбул има болница, в която лекарите са доста положителни и с хубави техники. Успяхме да се свържем с доктор Ходжев, който е анестезиолог в тази и в доста други лечебни заведения. Той ни свърза с детски кардиолог и хирурзи в " Аджъбадем Бакъркьой " в Истанбул. Заведохме детето на обзор и там също ни споделиха, че няма вид да се оправи с медикаменти и че би трябвало да се направи интервенция. Дадоха ни период - най-вече година, по-късно към този момент има заплаха за живота й тъй като чиста и мръсна кръв се смесват и има заплаха от формиране на тромбове/съсиреци ", споделя още майката на момиченцето.

Сумата, която е нужна за лекуването а Анелиа е към 35 000 лева и би трябвало да бъде събрана в границите на два месеца.

Междувременно приходите от продажбата на билети по време на Театрални празници Хисаря 2023, за които бе планувано да бъдат в помощ на Дими, ще бъдат пренасочени и дарени за лекуването на Анелиа. Това е експлицитното предпочитание на Димислава Николова, а читалищното настоятелство на Народно читалище " Иван Вазов " - Хисаря ще се съобрази с него.

Повече информация за Дими и какво се случва с нея може да намерите в страницата  . А за борбата, която води Анелиа, може да разберете, като посетите следния линк и да следите събраната сума до в този момент, както и да дарите: 

Можете да помогнете също по този начин и като дарите по дарителските сметки на името на техните родители:

За Дими:
титуляр: Даниела Ганчева Николова
(майка на Дими)
ЦКБ АД Клон Карлово
IBAN: BG51CECB979010C2613503
BIC: CECBBGSF

За Анелиа:
Дарителска сметка в ТИ БИ АЙ БАНК
IBAN: BG25TBIB931014A08VOL01
BIC: TBIB
Титуляр: Велю Кольов Колев
(баща на Анелиа)

*ЧАВСД  е относително рядка ВСМ (1-2%), която най-често е композиция от ниско ситуиран междупредсърден недостатък (примум дефект) и цепка на митралната клапа. Често се съчетава с тризомия 21 (болест на Даун). Диагнозата се слага по присъщата шумова находка и промени в ЕКГ и ехокардиография. Лечението е единствено оперативно. Децата се оперират планово към 4-годишна възраст. По-ранна интервенция се подхваща при поява на сърдечна непълнота. Операцията включва затваряне на предсърдния недостатък и пластика на митралната клапа под ЕКК. След интервенцията най-често се възстановяват сърдечните размери и функционалност. Резултатът зависи от тежестта на измененията по митралната клапа и опциите за цялостно възобновяване на клапното платно. Децата подлежат на постоянно амбулаторно следене.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР