Студентка по медицина се бори на първа линия с вируса.

...
Студентка по медицина се бори на първа линия с вируса.
Коментари Харесай

Студентка по медицина се бори на първа линия с вируса в две болници ВИДЕО

Студентка по медицина се бори на първа линия с вируса. Вече седмица Симона Минкова се грижи за пациенти с ковид в две лечебни заведения - в Свищов и в Плевен.

Симона е трети курс в Медицинския университет в Плевен. Заради пандемията тя и състудентите й учат онлайн. Без съмнение влиза в Коронавирус отделения, щом заболеваемостта у нас се повишила.

"От дребна одобрявам медицината, постоянно съм желала да изучавам това и да оказвам помощ на хората. И тъкмо в този миг има потребност от помощ!

Първоначално работих в Плевен започнахме да одобряваме Ковид пациенти и прочетох в новините за свищовската болница и нямаше по какъв начин да остана безразлична, тъй като това е болничното заведение, в която и аз съм родена ", показа пред Bulgaria ON AIR студентката по медицина.

Вече една седмица Симона пътува сред лечебните заведения в Плевен и Свищов и дава интензивни наряди.

"Доста е мъчно, пътувам, съумявам някак към този момент. Това ми е първата седмица в Свищов, първият ми почивен ден беше през вчерашния ден, имах четири нощни смени тук и бях нощна в Плевен и през днешния ден съм дневна тук. Пациентите са ни доста признателни и се радват, че някой им обръща внимание и се грижи за тях! ", описа Симона Минкова.

В болничното заведение в Свищов има продължителен дефицит на фрагменти за Коронавирус отделенията и петима студенти по медицина се грижат за болните там.

"Изключително благодаря на целия доброволчески екип от студентите медици, които са неразделно тук и в помощ на работата на здравното заведение. Подкрепата я усещат както медицинските сестри, по този начин и лекарският състав, че е извънредно скъпа тяхната помощ към този миг! ", сподели кметът на Свищов Генчо Генчев.

"Голямото преимущество на младостта е и вярата, че ще съумеят, което значи, че доста млади се включват и като доброволци.

Това обаче се дължи на фамилиите, в които са отгледани, това значи, че те са чувствителни към процесите, които текат в обществото и това ни дава успокоение на нас, възрастните, че ние сме възпитали и отгледали почтено потомство, което върви след нас ", разяснява зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Симона не се съмнява, че медицината е нейна задача и счита да остане доброволец, колкото време е належащо.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР