Студентитката Лора Велева, петокурсник специалност Медицина“ в МУ – Варна,

...
Студентитката Лора Велева, петокурсник специалност Медицина“ в МУ – Варна,
Коментари Харесай

Студент от МУ – Варна отличен с призово място на Първия Европейски студентски симпозиум по анатомични изследвания

Студентитката Лора Велева, петокурсник компетентност " Медицина “ в МУ – Варна, завоюва първа премия в категория В за показване на научна разработка на първия Европейски студентски симпозиум по анатомични проучвания, проведен от Европейската асоциация по пробна морфология. Варненският медицински университет е бил показан от петокурсниците Йоанна Петрова, Лора Велева и Андон Младенов. Бъдещите медици са били единствените участници от България и са се показали ослепително на научния конгрес.

Йоанна Петрова е взела участие в научния симпозиум с план в региона на клетъчната биология и анатомията, по който работи от три години под управлението на ас. доктор Димо Георгиев. Научната разработка на Йоанна е на тематика: " Действията на Транскрипционен фактор Zbtb 20 върху образуването на неврони в мишия мозък “.

Лора Велева и Андон Младенов са показали изследване, върху което работят от три месеца под управлението на ас. доктор Мартин Иванов. Темата на тяхната научна разработка е " Експресията на апелин в сувентикуларната зона “. Бъдещите лекари благодариха за поддръжката на помощник доктор Мартин Иванов и проф. Тончев, както и на Катедрата по анатомия и клетъчна биология в МУ – Варна и на проф. Лазаров – ръководител на Българското анатомично сдружение.

Оценяващата комисия на Първи
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР