Студентите винаги са били съвестта на нациите“ и източник на

...
Студентите винаги са били съвестта на нациите“ и източник на
Коментари Харесай

Радев в Токио: Студентите винаги са били източник на нови идеи за бъдещето

”Студентите постоянно са били „ съвестта на нациите “ и източник на нови хрумвания за бъдещето ”, съобщи президентът Румен Радев в лекцията си в университета „ Тойо “ в Токио, отдадена на ролята на студентите в световните процеси и на вероятностите за развиване на българо-японските връзки.
Университетът „ Тойо “ е основан през 1887 година и неговият лозунг е “Усъвършенствай себе си за богатството на другите “. Според традициите на висшето учебно заведение лекциите от научен темперамент се организират на британски език. Университетът „ Тойо “ организира интензивно съдействие с български висши учебни заведения и отпуска стипендии за студенти от България.

„ Вашето потомство е призвано да се оправи с огромни провокации като промените в климата, устойчивото развиване, построяването и развиването на безкористни връзки сред народите и сред държавните управления “, обърна се президентът към младежите. Според Радев доста от тези проблеми са завещание от предходните генерации и разрешаването им слага на напред във времето ролята на водачество и персоналния образец, които да са в услуга на публичния интерес, интернационалното съдействие и ползите на човечеството.

„ Светът след Студената война е още по-непредсказуем и по-динамичен. Надпреварата във въоръжаването и опитите да се господства от позиции на силата, увеличаващите се неравенства и тероризмът още повече изострят провокациите, пред които сме изправени “, съобщи Румен Радев. За справяне с несигурността и дълбочината на измененията в актуалния свят са нужни струпване на доста познания и усвояването на умения, само че и запазване на полезностите, които построяват нашите общества.

Президентът акцентира, че България и Япония са разграничени от хиляди километри и има огромни разлики в броя на популацията и брутния вътрешен артикул на двете страни, само че все пак двата народа са свързани от мощна духовна връзка, която е устояла на тестванията на времето. И българският, и японският народ са натрупали мъдрост през вековете и имат вяра в силата на образованието, знанието, културата и взаимното доверие, като основополагащи полезности за построяването на кротичък, постоянен и съразмерен свят, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР