Студентите в университета Голдсмитс в Лондон вече няма да могат

...
Студентите в университета Голдсмитс в Лондон вече няма да могат
Коментари Харесай

Лондонски университет забрани телешкото като борба с климатичното затопляне

Студентите в университета Голдсмитс в Лондон към този момент няма да могат да похапват хамбургери, лазаня и спагети с телешка кайма, защото телешкото ще е неразрешено вследствие на самодейност за битка с климатичното стопляне, съобщи Франс прес.

Забраната за продажба на всевъзможни артикули, съдържащи телешко, ще е в действие за всички магазинчета на територията на кампуса на университета от началото на идната образователна година през септември. В официално съобщение на университета в югоизточен Лондон се прецизира, че развъждането на говеда е обвързвано с огромна консумация на вода и става причина за обезлесяване, предава Българска телеграфна агенция.

Университетът си е сложил за цел да стане нулев източник на въглеродни излъчвания до 2025 година " Все по-настойчивият световен апел организациите да вземат насериозно отговорностите си, с цел да се спре климатичното стопляне, не може да се пренебрегне - разясни новата ректорка на университета, която пое функционалностите си този месец. - Административният личен състав в университета и студентите са решени да допринесат колкото е допустимо по-бързо за фрапантно понижаване на нашия въглероден отпечатък. "

В оповестен предходната седмица отчет на Междуправителствената експертна група по климатичните промени се отбелязва, че смяната на питателните привички и в бранша на производството на храни е измежду методите за битка с климатичното стопляне, без обаче да се предлага да се премине към вегетариански хранителен режим. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР