Студентите в германските университети могат да кандидатстват за безлихвени заеми,

...
Студентите в германските университети могат да кандидатстват за безлихвени заеми,
Коментари Харесай

Германия отпуска безлихвени студентски заеми за издръжка

Студентите в немските университети могат да аплайват за безлихвени заеми, отпускани от държавната капиталова банка KfW. Мярката беше оповестена в края на април от министъра на на образованието и научните проучвания, Аня Карличек. За заемите, които са в размер на до 650 евро на месец, от юни могат да подават документи и задгранични студенти, които учат в Германия.

Идеята на заемите е да се подкрепят студентите, които са останали без работа поради коронакризата. В същото време те разчитат на приходите от труд, с цел да се устоят, до момента в който учат. Според публични данни, трима от четирима задгранични студенти в Германия работят по време на образованието си и техните приходи са били съществено наранени поради пандемията. Според информация на MyGermanUniversity, портал, профилиран в изследвания в Германия, съвсем 400 000 интернационалните студенти са записани и се образоват в немски университет, като се чака наклонност на напредък през идващите години.

" Това (възможността за заем – бел. ред.) ще разреши на доста български студенти да продължат образованието си и да не бъдат принудени да се връщат в страната си, тъй като нямат задоволително запаси, с цел да покрият разноските си ", разяснява Стефан Паулини, съосновател на MyGermanUniversity, със седалище в Хамбург.

Българските студенти ще имат достъп до заем за обучение на стойност до 650 евро на месец от 1 юни 2020 година

Германия се откроява като топ дестинация за българските студенти, като повече от 6 200 студенти от България са записани и се образоват в немски университети през 2019 година съгласно Федерална статистическа работа в Германия. Големият интерес към Германия измежду българските студенти се изяснява с високото качество на образованието и 400-те интернационално известни университета, които оферират над 20 000 бакалавърски и магистърски стратегии. Освен това не е наложително студентите да приказват немски език, с цел да учат в следдипломното равнище в немски университет. Има повече от 1700 магистърски стратегии на британски език, като за 69% от тях няма такси за образование, заради голямата икономическа дотация, предлагана от немската страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР