Студентите в Белград продължават протестите. Съученици и приятели на осъдения

...
Студентите в Белград продължават протестите. Съученици и приятели на осъдения
Коментари Харесай

Протестиращи студенти блокираха движението в центъра на Белград

Студентите в Белград не престават митингите. Съученици и другари на наказания за присъединяване в демонстрациите против ръководещите - Павел Цвейч, блокираха придвижването в центъра на Белград и постройката на полицията.
Напрежение в Белград: Какво провокира недоволството на сърбите? Снощи стачкуващите нахлуха в постройката на държавната телевизия, през днешния ден се стигна до конфликти пред президентството
Матеа Лазаревич е съученик и другар на Павел. Казва, че ще стачкуват в негова отбрана до последно.

Момчето е на 18 години, наказано е на 30 дни затвор.

Снимка: EPA
Въпреки че през вчерашния ден беше блокиран от митинга в постройката на президентството, през днешния ден Александър Вучич се появи обществено на конференция против ударите на НАТО в Бивша Югославия.

Снимка: EPA

" Видях по какъв начин водачите на опозицията се пробват да се вършат на кореспонденти в малкия екран. Не чакам принуждение, само че в случай че има принуждение, то няма да остане ненаказано ", разяснява президентът на Сърбия.

Снимка: EPA

А водачът на сръбската радикална партия - Воислав Шешел, през днешния ден разгласи, че в ход е проект за убийството на президента Вучич.
Ултиматум за властта в Сърбия: Какво следва след митингите през уикенда? Управляващите би трябвало да решат ще освободят ли арестуваните по време на опита на протестиращите да нахлуят в Радио-Телевизия Сърбия в събота
Освен Павел, който е към този момент наказан, в ареста остават още шестима студенти и възпитаници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР