Студентите от протеста 1 на 5 милиона“, които блокират сградата

...
Студентите от протеста 1 на 5 милиона“, които блокират сградата
Коментари Харесай

Протестиращи студенти блокират Белградския университет

Студентите от митинга „ 1 на 5 милиона “, които блокират постройката на ректората на Белградския университет (БУ) за четвърти ден, през днешния ден не позволиха работещите да влязат в постройката.
Студентите споделили, че няма да се проведат " каквито и да било договаряния за влизане на чиновници ", до момента в който ректоратът на БУ не съобщи, че " осъжда нападението против ректората от деятелите на ръководещата Сръбска прогресивна партия (СПП), които нападнаха студентите ”.
Пред ректората са преподаватели, пристигнали да поддържат студентите, ректорът на БУ Иванка Попович, както и водачът на Демократическата партия (ДП) Зоран Лутовац, вицепрезидентът на Партията на свободата и справедливостта (ПСС) Мариника Тепич.
Ректорът на БУ Иванка Попович съобщи през днешния ден, че представителите на ректората са подготвени да беседват намерено със студентите от „ 1 от 5 милиона “ и че чакат известна приемливост от тяхна страна и че би трябвало да се реализира компромис.
Попович сподели, че има някои " безотговорни изказвания ", че водата и електричеството могат да бъдат прекратени, което съгласно нея " сигурно няма да се случи ".
Тя дефинира настояванията на студентите като " малко разводнени " и че младежите " схващат обстановката по един метод ". „ Ние като виновни академични ръководители не можем да се показваме толкоз свободно, колкото чакат от нас. Трябва да сме виновни в изказванията си “, сподели Попович.
Причините за блокадата, споделиха студентите, са многочислени: безотговорното държание на управляващите (водено от министъра на образованието Младен Шарчевич) към образованието, а главната причина за блокадата е " изплагиатствания докторат на министъра на финансите Синиша Мали и настояването ректоратът да изпрати публично искане до министър-председателя Ана Брнабич да освободи Мали.
По мотив дейностите на студентите президентът Александър Вучич сподели през вчерашния ден, че няма да има намесата, която желаят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР