Студентите, които започнат обучението си във Варненския свободен университет Черноризец

...
Студентите, които започнат обучението си във Варненския свободен университет Черноризец
Коментари Харесай

От учебната 2020 / 2021 г.: Две специалности по един учебен план във Варненския свободен университе

 Студентите, които стартират образованието си във Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " през образователната 2020 / 2021 година, ще учат по изцяло актуализирани образователни проекти и стратегии. Сред новостите е, че всички специалности от професионалните посоки " Администрация и ръководство ", " Икономика ", " Информатика и компютърни науки " и " Психология " ще разрешават на студентите да избират сред широкопрофилна подготовка с придобиване на втора компетентност или задълбочаване на профилираната подготовка. При това без нарастване на периода и таксите за образование.

" Обучението по всички специалности на ВСУ " Черноризец Храбър " е фокусирано напълно върху студента и неговите характерни просветителни потребности " - разяснява проф. д.ик.н. Димитър Канев – зам.-ректор на ВСУ " Черноризец Храбър ". " Новите ни образователни проекти оферират опция за придобиване на втора компетентност в границите на обучението; различни просветителни пътеки, изграждани посредством огромно многообразие от курсове, висок % на избираемост и самостоятелно консултиране на студентите; засилена практическа устременост и образование в хода на работата в партньорски организации. Учебното наличие е персонализирано и регистрира потребностите и опциите на всеки студент, като акцентът на образователните стратегии е върху основната подготвеност " умения за учене " и създаване на умения за личностно и професионално развиване в динамична среда и несигурност. Методите на преподаване и учене съчетават обичайни и цифрови просветителни технологии, като по всяка образователна дисциплинираност ще се обезпечава образователна литература и благоприятни условия за самостоятелно консултиране на студентите в цифрова среда ", добави проф. Канев.

Част от новата академична философия на ВСУ " Черноризец Храбър " е и възстановяване на качеството и достъпността на просветителните услуги, посредством консолидиране в обединен учебен модел на аудиторно образование на студентите с практическо образование и работа в партньорски организации. Идеята е заложена в плана " Образование в партньорство ", който започва пилотно за искащите студенти от бакалавърските специалности в професионалните посоки " Строителство на здания и уреди ", " Информатика и компютърни науки " и " Психология ".

Програмите в плана се провеждат и организират в сходство с правилата, методите и методологията на стратегиите, познати в международната процедура като " Cooperative education " (CO-OP) и " School to Work " (STW). Техният опит е потвърдил, че консолидираното на аудиторно образование и процедура в действителна трудова среда покачва успеваемостта на ученето и задълбочава университетските достижения на младежите, подкрепя финансирането на образованието им, разрешава им да натрупат скъп опит с разнообразни работодатели, действия и позиции и да намерят най-подходящите за тях, покачва увереността им в личните благоприятни условия и им дава самочувствие, оказва помощ им да създадат по-успешен преход от образователната пейка към трудовата кариера, покачва пригодността им за претовареност и усъвършенства вероятностите им за професионална реализация.

Кандидатстването е 24/7, напълно в онлайн среда – на www.vfu.bg. Във виртуалните аудитории на университета се организират и кандидатстудентските изпити по всички специалности, като се изключи компетентност " Право ", за която са планувани две сесии първоначално и края на юни т.г.

За студентите, които се образоват в непознати или други български университети, само че заради епидемиологичната конюнктура няма да могат да пътуват през идващите месеци, е основана опция да продължат образованието си във ВСУ " Черноризец Храбър ". След отпадане на епидемиологичните ограничавания Университетът ще издаде европейско дипломно приложение, което да послужи пред университет – в чужбина или у нас, за признание на получените заеми и положените изпити.

За образователната 2020 / 2021 година Варненският свободен университет приема студенти в 9 професионални направления - " Администрация и ръководство ", " Икономика ", " Информатика и компютърни науки ",  " Психология ", " Право ", " Национална сигурност ", " Архитектура, строителство и геодезия ", " Изобразително изкуство " и " Музикално и танцово изкуство ". Предлага се образование в 20 бакалавърски, 47 магистърски и 29 докторски стратегии. Предстои оповестяването и на новата сесия на стипендиантската стратегия на университета " Аз ще изучавам и ще съумея в България ".

Сред частните университети в България, ВСУ " Черноризец Храбър " е с най-високата оценка за институционална акредитация - 9,21 (по десетобалната система) - от Националната организация за оценяване и акредитация към Министерския съвет на Република България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР