Студенти създадоха приложение, с което ресурсът на болниците у нас

...
Студенти създадоха приложение, с което ресурсът на болниците у нас
Коментари Харесай

IT студенти предлагат на щаба платформа, която следи какво липсва в болниците


Студенти сътвориха приложение, с което ресурсът на лечебните заведения у нас да се разпределя по-ефективно. Програмата ще направи и множеството дарения в борбата с COVID-19 още по-ценни.

IT експертите Явор и Димитър, които са на 22 година и 23 година, създават платформата „ Хоспиталджен “, която може да следи какво има и какво няма в лечебните заведения.

„ Такъв вид система сега липса. Не е синхронизирано и хората не знаят действително какви са нуждите на този стадий “, съобщи младият разработчик Явор Царски.

Благодарение на онлайн конферентна връзка приятелите работят по уеб страницата – всеки от вкъщи си. Само с няколко клика в приложението им ще се знае какъв брой респиратори, маски и кревати има. Сега инвентаризацията била мудна.

„ Сестрата отива с една бланка и демонстрира в склада от какво има потребност, индивидът в склада би трябвало да реши има ли това налично, да ревизира, да се запише, да пусне поръчката, да следи. Кризисният щаб е имал извънредно комплицирана задача за това да събере информация, която в никакъв случай до момента не е събирана на куп “, добави IT експертът Димитър Димитров.

Студентите желаят да се свържат с военачалник майор Венцислав Мутафчийски, с цел да създадат уеб страницата си още по-функционален. И са подготвени да го поддържат, в случай че управляващите го припознаят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР