Студенти припечелват пари като плашат хора в стаи на ужасите,

...
Студенти припечелват пари като плашат хора в стаи на ужасите,
Коментари Харесай

Студенти припечелват пари като плашат хора в стаи на ужасите

 Студенти припечелват пари като плашат хора в стаи на ужасите, сподели инспекция на " България Днес ".

Почасовият ангажимент и положителното възнаграждение притеглят от ден на ден млади момчета да станат част от екипите на известните в последно време ескейп стаи (затворени пространства със загадки, които би трябвало да напуснете за несъмнено време, най-често 60 минути).

Ескейп стаите залагат на завършения вид Индиана Джоунс или кражби на банки, само че десетки са основани и на филми на ужасите. В последните постоянно има живо наличие, т.е. човек изскача изненадващо от тъмното и плаши хората, които се пробват да избягат. Именно такива безстрашни чиновници си търсят притежателите на авантюристичните места за занимания.

Изискванията са единствено за момчета с внушителна физика, които да са пълнолетни, да владеят съвършен британски език на разговорно равнище и да имат актьорски заложби - макар че има образование, бонус е, в случай че могат да се провиснал пред аудитория и да се държат в действителност страховито.

Заплащането най-често е съгласно броя групи, които посетят ескейп стаята, а работното време е за няколко часа - от 16 до 23 ч. в делнични дни и от 14 до 23 ч. през събота и неделя. Причината е, че групите посещават такива места нормално след края на работния ден, а и в тъмната част на денонощието преживяването е надалеч по-зрелищно. Собственици на такива стаи оферират и безвъзмездна храна към заплащането, в случай че за деня има записани повече от три групи. Все условия, които устройват студенти, търсещи метод да закрепят месечния си бюджет.

Играта от този тип е въодушевена от видео и електронните игри, при които играчът е заключен в стая и би трябвало да изследва средата към себе си, с цел да открие метод да избяга. Целият развой се следи на камери от уредниците, които от време на време се включват с упътвания. Играчите подписват декларация, че откакто излязат от стаята, няма да издават тайните й. Игрите в стаи на загадките се практикуват като форма на тиймбилдинг. Много компании избират да слагат чиновниците си в по-напрегната и забавна обстановка, в която другите характери могат да се проявят.

В България има към 80 ескейп стаи (над 60 са единствено в София), а в международен мащаб броя им е близо 3000.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР