Студенти по медицина от София и Пловдив посетиха села в

...
Студенти по медицина от София и Пловдив посетиха села в
Коментари Харесай

Студенти по медицина с мисия в Златоградско

Студенти по медицина от София и Пловдив посетиха села в Родопите с задача.
С доктор Елина Белева и с поддръжката на локалната администрация представители на неправителствената организацията „ Студенти по медицина на задача “ провели гратис проучване на кръв и общ обзор на поданици от отдалечените златоградски села Аламовци, Кушла и Крушкова махала в село Ерма река.
Целта на на студентите по медицина бе да дават безвъзмездни медицински услуги за поданици на дребни обитаеми места, отдалечени от лечебни заведения и имащи усложнен достъп до здравна помощ, оповестиха от локалната администрация.

В трите обитаеми места били прегледани и изследвани към 100 индивида. Благотворителната им самодейност е траяла до късно вечерта в събота, с цел да съумеят да обзет всички искащи.
В неделя резултатите от кръвните проучвания били подготвени.
При част от прегледаните пациенти било открито нараснало артериално налягане, за което доктор Белева им предложила съвещания със експерт в тази област.
Младите медици останали удовлетворени от отзивчивостта на локалните поданици, които приели с наслада концепцията за медицински услуги на място в отдалечените села.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР