Студенти по журналистика от Софийския университет посетиха най-високотехнологичния нюзрум в

...
Студенти по журналистика от Софийския университет посетиха най-високотехнологичния нюзрум в
Коментари Харесай

Бъдещи журналисти на гости в нюзрума на bTV

Студенти по публицистика от Софийския университет посетиха най-високотехнологичния нюзрум в България - на bTV Новините. Те се срещнаха с най-модерните технологии и професионални стандарти – от основаването на репортажите, до потреблението на единствената в България новинарска система за визуализации с добавена действителност.

„ Високите технологии не значат нищо, когато зад тях не стоят големи експерти.

Тези технологии са подплатени от хора, които могат да ги вършат тези неща, т.е., хора, които могат да работят с тях”, съобщи Асен Иванов, изпълнителен продуцент „ Координиране и планиране” в bTV Новините.

Студентите са в студията – измежду водещите, продуцентите и техническите екипи, с цел да почерпят от извора усещания и опит.

„ Живеем във времена, които насочат съществени провокации към журналистическата специалност – като подправените вести, да вземем за пример. Надявам се, с изключение на високите технологии, да сме съумели да им покажем, че в действителност професионализмът се корени в едни простички правила за обективност, почтеност и доста гений, схваща се”, Гена Трайкова, основен редактор на bTV Новините.

Може би измежду тези студенти са новите лица, които някой ден ще гледате на екрана.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР