Студенти от Украйна, които учат в магистърска програма Международно право

...
Студенти от Украйна, които учат в магистърска програма Международно право
Коментари Харесай

Украински студенти във ВСУ изследваха древните укрепителни съоръжения в Провадия-Солницата

 Студенти от Украйна, които учат в магистърска стратегия " Международно право и сигурност “ на Юридическия факултет на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ посетиха античната Провадия-Солницата.

" Магистрантите бяха мощно впечатлени от оборудванията за защита на халколитния солодобивен градски център край Провадия, датиран от над 5000 години прочие Хр. Те станаха очевидци на археологическите действия на екипа на чл.-кор. Васил Николов ", описа ас. Александра Ангелова – учител в Катедра " Правни науки " на ВСУ " Черноризец Храбър “. Предвид интереса им към сигурността, студентите демонстрираха изключително внимание към защитните укрепления на античния град. Те научиха, че жителите са употребявали както класическите стени, кули и изкопи с вода, по този начин и неповторимо инженерно оборудване за защита, което се среща епохи по-късно в Европа – стесняващите се укрепителни улеи в подножието на стената, ограничаващи достъпа на нападателите към предпазеното населено място.

" Посещението в Провадия ни порази “, показа студентката Мария Гридасова от Университетът в Киев. Тя описа, че е извънредно впечатлена от наученото, само че също от българската история и просвета. " За мен е чест да вземам участие в интернационалната стратегия за продан на студенти. Тук, във Варненския свободен университет виждаме най-модерните технологии на образование, европейски метод и висококвалифицирани преподаватели ", добави още тя.

Магистърската стратегия " Международно право и сигурност " се извършва от Варненския свободен университет, Сумския държавен университет и Университета на държавната финансова работа на Украйна. Подготовката включва образование за системата на интернационалното право и на интернационалната сигурност, механизмите за предварителна защита и противопоставяне при пораждане на закани и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР