Студенти от Стопанския факултет към Тракийския университет в Стара Загора

...
Студенти от Стопанския факултет към Тракийския университет в Стара Загора
Коментари Харесай

Математическият отбор на Тракийския университет-Стара Загора със златни медали на престижно състезание

Студенти от Стопанския факултет към Тракийския университет в Стара Загора реализираха забележителен триумф на Националното математическо съревнование „ Европейско кенгуру за студенти 2024 “, спечелвайки два златни и три сребърни медала . Призьорите – Жасмин Георгиев и Християния Христова /златни медали/, както и Павлина Цонева, Цветелина Петрова и Йоана Николова /сребърни медали/, бяха наградени персонално от ректора на Тракийския университет проф. Добри Ярков.

Тържествената гала по награждаването се състоя в наличието на проф. Добри Ярков, проф. Нели Грозева – зам.-ректор по образователна и осведомителна активност, и доцент доктор Николай Пенев – декан на Стопанския факултет. Състезанието, което обичайно се организира през месец април във висшите учебни заведения, е проведено в съдействие с катедра „ Информатика и математика “ при Стопанския факултет. Водещ и треньор на „ златния тим “ е проф. Веселин Видев .

Проф. Ярков приветства медалистите , като им благодари за техните старания и ги увери, че след завършването си ще бъдат извънредно търсени фрагменти от доста работодатели:

„ Благодаря ви от сърце, че сте избрали да бъдете част от огромното семейство на Тракийския университет! Искам да ви уверя, че след няколко години, когато завършите, освен ще се гордеете, че сте били наши ученици, само че и ще бъдете извънредно търсени като фрагменти от доста работодатели. Бъдещето е във вашите ръце! “

Ректорът и деканът поканиха младите гении да се включат интензивно в научно-изследователската активност на университета , както и да обмислят опциите за академична кариера в своята Алма-матер.

Съревновавайки се с общо 111 участници на национално равнище , студентите от Тракийския университет освен оглавиха класацията, класирайки се в топ 10 на най-хубавите, само че и завоюваха два златни и три сребърни медала, доказвайки силата на своите познания и логическо мислене.

От университета поздравиха Жасмин Георгиев, Християния Христова, Павлина Цонева, Цветелина Петрова и Йоана Николова за техните изключителни достижения и за приноса им към триумфите на образователното заведение.

Невероятно изобретение: Най-старият прочут случай на рак при хората

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР