Студенти от специалност Плакат и визуална комуникация“ при Филиала на

...
Студенти от специалност Плакат и визуална комуникация“ при Филиала на
Коментари Харесай

Студенти се включиха в борбата с телефонните измамници

Студенти от компетентност „ Плакат и образна връзка “ при Филиала на Националната художествена академия в Бургас застанаха на страната на правораздаването. Със свои плакати, подредени в галерия те оказват помощ да бъдем - „ Информирани против „ ало “- измамите “. Произведенията им се намират във фоайето на Съдебната палата в Бургас.

Изложбата беше открита от ръководителя на Апелативен съд Бургас, арбитър Деница Вълкова: “И защото едно от главните човешки права е правото на благосъстоятелност, което в наши дни жестоко се погазва от по този начин нар. „ телефонни измамници “, преценихме за подходящо да представим на вниманието на жителите по един необикновен живописен и не толкоз юридически метод информация, целяща да запознае хората със отбраната против такива похищения върху собствеността им “.

Асистент доктор Жанина Дубарова, учител в НХА – филиал Бургас, изясни, че сбирката събира произведения на студенти, които са получили своите дипломи 2019 година.

Проблемът с „ ало “-измамите е показан през погледа на младите създатели, които съпоставят наглите похищения с гилотина, капан, отровна змия, огнестрелно оръжие и други знаци на злото.

Част от изложбата е видеоекран на който могат да се прочетат текстовете, свързани с главните схеми на изнудване и препоръките на органите на реда и правораздаването, по какъв начин хората да се защищават, с цел да не станат жертви на телефонни измамници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР