Студенти от Медицински университет-Пловдив се отзоваха на призива за доброволци,

...
Студенти от Медицински университет-Пловдив се отзоваха на призива за доброволци,
Коментари Харесай

Студенти от МУ-Пловдив доброволно работят в Инфекциозна клиника

Студенти от Медицински университет-Пловдив се отзоваха на апела за доброволци, които да оказват помощ на лекарите в Клиниката по инфекциозни заболявания и паразитология при УМБАЛ „ Св. Георги “, оповестиха за ПИК от образователното заведение.

Един от тях е Симеон Личев, който е в 6 курс в Медицински университет-Пловдив и тази година би трябвало да се дипломира.

 „ В момента, в който видях известието от проф. Стойчева, незабавно взех решение да се включа на предната линия в битката с COVID-19. Не бих се определил като доброволец, а по-скоро като предстоящ доктор, изпълняващ дълга си към хората. ”, изясни Симеон Личев.

В момента той работи по няколко часа дневно в клиниката, а в останалото време прецизно съблюдава рекомендациите за самоизолация и ограничение на обществените контакти.

„ Дейностите, които правим аз и останалите сътрудници от курса, са за подкрепяне работата на експертите по инфекциозни заболявания. На този стадий не се постанова нещо по-специфично. Опитът, който получавам в Клиниката по инфекции, не е стеснен единствено до пациенти, суспектни и болни от ковид, само че и от други инфекциозни заболявания ”, споделя младият доктор.

Той поучава всеки да съблюдава инструкциите на Националния действен щаб за битка с коранавируса и приканва искащите да се включат към общата самодейност.

„ Само с всеобщи старания ще победим този незабележим зложелател ”, споделя още стажант-лекарят от Медицински университет-Пловдив.

Преди дни ръководителят на Катедрата  по инфекциозни заболявания, паразитология и тропическа медицина при Медицински университет – Пловдив и Клиниката по инфекциозни заболявания и паразитология при УМБАЛ „ Св. Георги “ проф. доктор Марияна Стойчева  сигнализира за потребността от медицински фрагменти, с цел да обезпечи обслужването на пациенти със подозрения за Коронавирус – 19.

" Изпитанието е за всички ни. Трябва да отговорим на потребностите на обществото. Да запазим здравето и живота на нашите пациенти ", написа като апел проф. Стойчева.

Тя прикани студенти по медицина V и VI курс и студенти от Медицински лицей – III и IV курс, да проявят съпричастност и оказват помощ Клиниката по инфекциозни заболявания.

„ Нека дружно се надигнем против връхлитащата стихия ", гласи апелът.

В момента по отношение на разкриването на нови структури за битка с разпространяването на COVID-19, има неотложна потребност от медицински личен състав.

В момента лечебните заведения набират доброволци от района – лекари, стажант-лекари, медицински сестри, фармацевти и студенти, които да отговорят на тази нужда.

„ Голяма е интензивността на нашите студенти да бъдат на предния фронт. Убедени сме, че е честен дълг на всеки български доктор да бъде на предния фронт, а стажант-лекарите са единствено на няколко месеца от завършването си и от полагането на Хипократовата клетва. Сега е времето, когато обществото има потребност от тях и те могат с делата си да потвърдят за какво са избрали най-хуманната специалност. Вярваме, че нашите стажант-лекари одобряват опазването на живота и здравето на хората като свое предопределение ”, съобщи ректорът на МУ-Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева.

Припомняме, че Академичният съвет на МУ – Пловдив реши стажант-лекарите да продължат преддипломния си стаж по до момента открития ред при съблюдаване на напътствията на Националния действен щаб. От тях се чака да бъдат съществени помощници на лекарите, които работят в изключителните условия на по този начин създалата се обстановка.

/ПИК

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР