Студенти от Филологическия факултет на Великотърновския университет са на двуседмично

...
Студенти от Филологическия факултет на Великотърновския университет са на двуседмично
Коментари Харесай

Студенти от Великотърновския университет са на посещение в Московския държавен педагогически университет

Студенти от Филологическия факултет на Великотърновския университет са на двуседмично посещаване в Московския държавен педагогичен университет (Москва, Руска федерация). Посещението е по контракт за двустранно съдействие, предусещащ продан на студенти и преподаватели по културно-образователна стратегия.

Бъдещите филолози, водени от ас. Благовест Благоев, учител във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ", посетиха българското посолство в Москва и се срещнаха с Н. Пр. Атанас Кръстин.
Посланикът на Р България описа на студентите за дейната работа на Посолството в региона на образованието и културата, за големия двустранен интерес към проучването на българския и съветския език, както и за увлечението на младите експерти към художествения превод.

Посланик Кръстин им подари книгата „ Написано с въглен ", която е алманах от преводи на български и съветски писатели и преводачи. По време на престоя си в Московския държавен педагогичен университет нашите студенти ще обменят опит със свои сътрудници и ще се срещнат с езика, традициите и културата на Русия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР