Студенти от Бангладеш, Индия, Пакистан и Турция чакат с месеци

...
Студенти от Бангладеш, Индия, Пакистан и Турция чакат с месеци
Коментари Харесай

Студенти от Азия чакат с месеци за визи, за да учат в Русенския университет

Студенти от Бангладеш, Индия, Пакистан и Турция чакат с месеци за визи, с цел да стартират образователни занятия в Русенския университет. В същото време ползата на чужденците към образование в Русе е огромен, а най-търсените специалности са инженерните и компютърните.

Русе

Процедурата, която всеки един признат студент би трябвало да премине, с цел да получи виза, е много комплицирана - споделят от дирекцията за задгранични студенти. Тя включва заверка и координиране на документи в просветителното и външното министерство.
проф. доктор Красимир Мартев - шеф на Дирекция „ Чуждестранни студенти " в Русенския университет: Тази година документи са подали близо 50 индивида. Нито един нямам, който да е получил виза.
Мустафа Ярсин от Турция е признат в университета предходната година, към този момент е съумял да приключи наложителния езиков курс. Казва, че в консулството няколко пъти са го прибирали за набирането на нужните документи.
Мустафа Ярсин: Аз чаках за виза 45 дни.проф. доктор Красимир Мартев - шеф на Дирекция „ Чуждестранни студенти " в Русенския университет: От Турция сме имали случаи когато студентът идва януари, февруари, което не е обикновено, тъй като въпреки всичко би трябвало да направи 1000 часа от подготвителния езиков курс.
От пресцентъра на външното министерство разясниха, че периодите за разглеждане на молбите за виза са 35 работни дни и се съблюдават прецизно. В обособени случаи се постанова по-продължително разглеждане на молбата за виза, с цел да се направи спомагателна инспекция на претендента. Освен това някои от студентите не разполагали с всички документи, което удължава процедурата.

От университета обаче се надяват този период да бъде интензивен, с цел да могат студентите да преминат през цялостния цикъл на образователни занятия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР