Студенти от 8 професионални направления и 18 защитени специалности, по

...
Студенти от 8 професионални направления и 18 защитени специалности, по
Коментари Харесай

Студенти от 18 защитени специалности ще се обучават безплатно

Студенти от 8 професионални посоки и 18 предпазени специалности, по които се чака най- огромен дефицит от експерти на пазара на труда, ще се образоват гратис в 18 държавни висши учебни заведения.
Целият курс на образование е безвъзмезден за студентите, признати от образователната 2021-2022 година в специалности от професионалните посоки педагогика на образованието по вяра, теология, математика, физически науки, научни технологии, енергетика, материали и материалознание.
Без такси ще се образоват студентите в специалностите арменистика и кавказология, африканистика, индология, иранистика, класическа лингвистика, новогръцка лингвистика.
В листата също попадат нуклеарна техника и нуклеарна енергетика, машини и апарати за хранително-вкусовата и биологичната индустрия, машини и апарати за хранително-вкусовата индустрия, топло- и нуклеарна енергетика.
Мярката се ползва за втора година и ще обхване близо девет хиляди студенти първи и втори курс със средства по бюджета на МОН и със средства, планувани със закона за държавния бюджет по бюджетите на съответните висши учебни заведения.
Целта на мярката е да се възобнови ползата на претендент студентите към тези и други значими специалности и посоки, с цел да се приготвят фрагменти, нужни за стопанската система и публичния живот.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР