Студенти от 4 висши училища в София започнаха да се

...
Студенти от 4 висши училища в София започнаха да се
Коментари Харесай

Студенти се събират пред СУ за втори протест срещу властта

Студенти от 4 висши учебни заведения в София започнаха да се събират за втори митинг с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Демонстрацията още веднъж се организира на стълбите пред Ректората на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Младежите не възнамеряват да блокират придвижването в региона, а единствено да се причислят към постоянния вечерен антиправителствен митинг. В проявата се чака да вземат участие студенти от Софийския университет, УНСС, от Техническия университет в София и от Университета за архитектура, строителство и геодезия.

" Българските студенти имат цивилен дълг. Ние желаеме да покажем това - студентското общество съществува, с цел да съществува и гражданското. Протестираме, а аргументите са десетки - превъзходството на частния интерес над обществения в България, моделът на значими постове да се назначават комфортни, а не кадърни хора, образците за крещяща непросветеност по безусловно всички етажи на властта, своеволията на основния прокурор, изборното следствие и репресиране на неуместните и надлежно прикриване на обвинените в нарушаване на закона, които са близки до властта. Свободата на медиите е извънредно значим въпрос. 111-ото ни място по независимост на медиите не е инцидентно - то приказва обаче повече за страна, в която има тоталитарен режим, в сравнение с за демократична такава ", по този начин един от уредниците на митинга - Волен Вушков, студент по право в Софийския университет - стимулира пред БНР аргументите за следващия митинг.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР