Студенти и противници на правителството на Тайланд се събраха пред

...
Студенти и противници на правителството на Тайланд се събраха пред
Коментари Харесай

Антиправителствени протести и в Тайланд

Студенти и съперници на държавното управление на Тайланд се събраха пред Големия замък в Банкок, с цел да изискат от изпълнителната власт промяна на Конституцията , разпускането на сегашния парламент и провеждането на демократични избори, оповестява БГНЕС, базирайки се на „ Дойче Веле “. Полицията пресмята наличието на към 5 000 души в началото, само че броят им нараства с всяка минута. Хора идват на мирния, който се чака да продължи и през днешния ден.
Организаторите се надяват да доближат 50 000 души, което би станало най-голямата проява след преврата през 2014 г.  Властите разположиха сили за сигурност в остарялата част на града, с цел да се опитат да управляват тълпата. Протестното придвижване, проведено основно от разнообразни студентски групи, включва измежду настояванията си промяна на Конституцията и разпускането на Парламента, който те смятат за правоприемник на остарялата военна хунта (2014 година - 2019 г.), както и понижаване на силата и въздействието на армията в политиката. Най-сериозното искане е да се ограничи властта на монархията , да се подложи на по-строг парламентарен надзор и да се приключи законът за цялост на величието, който наред с други ограничения планува до 15 години затвор за всеки, критикуващ кралското семейство.
 Хиляди патици избавят реколтата в Тайланд (ВИДЕО) Хиляди патици избавят реколтата в Тайланд (ВИДЕО)
Хиляди патици бяха пуснати по оризовите плантации в Тайланд, с цел да унищожат нездравословните инсекти. Това разрешава да се намалят и даже да с...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР