Студент от Великотърновския университет променя нагласи чрез комикси в японския

...
Студент от Великотърновския университет променя нагласи чрез комикси в японския
Коментари Харесай

Вече е издал два тома и подготвя трети: Български студент прави манга комикси

Студент от Великотърновския университет трансформира настройки посредством комикси в японския жанр манга. Той към този момент е издал комикс поредност в два тома и приготвя трети. 

Авторът дава на героите си отличителни черти, които оказват помощ на читателите да разпознават героите в хода на историята

„ Земен ангел “ е заглавието на книгата, която твори Никола Бошнаков. Тя се чете отдясно на ляво, а от страниците ѝ надничат анимационни герои. 

„ Идва от Япония. Такива книги се рисуват малко след Втората международна война. Аз се въодушевих от езотериката, от окултните учения и ангелите и желаех да упражнявам знанията си посредством тъкмо този комикс. Хем да бъде увлекателно, хем да научат хората за някои световни проблеми, тъй като аз въвличам и такива обстановки и да бъде нещо друго от нормалните заглавия “, споделя Никола Бошнаков.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

Манга е японски графичен живописен жанр. В превод от японски значи шарж или подигравка.

Те са измежду защитните детайли, които вършат документа по-труден за подправяне

Героите на Никола се раждат непринудено, като главните персонажи са трима.

„ Има Архангел Михаил, присъединил съм Луцифер, ангелът в човешки облик е с задача на Земята. Искам да покажа на хората, че могат да живеят без боязън. Защото всеки един в нас има божествена мощ, която може да я прояви. Ако няма боязън, един човек може да прави чудеса. Реалността, в която се намираме е отражение на нашите страсти “, добавя Никола.

Снимка: bTV

Именно философията за живот без боязън управлява създателя през поредицата. Никола Бошнаков е четвъртокурсник в специалността.

Педагогика на изобразителното изкуство и признава, че креативният развой незабелязано го е трансформирал.

Историята е за трима студенти, протестирали срещу нашествието на войските на Варшавския контракт в Чехословакия

„ Когато рисувам, съм не толкоз във физическото равнище. По-скоро на подсъзнателно, тъй като загубвам визия за време. Бих споделил, че самото възприятие е галактическо “, добавя той.  

Мечтата на младия художник, който владее и японския език, е да показа и анимира творбата си в страната на изгряващото слънце.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР