Студент от университета Ален, недалеч от Щутгарт, Германия, измисли т.нар.

...
Студент от университета Ален, недалеч от Щутгарт, Германия, измисли т.нар.
Коментари Харесай

Гений! Студент изобрети спасителна възглавница за смартфон

Студент от университета Ален, близо до Щутгарт, Германия, измисли така наречен избавителна възглавница за смарт телефони – става дума за неповторим калъф, наименуван ADcase. Той пази устройството по време на рухване.

Проблемът, който новото откритие е призвано да реши, е добре прочут на доста консуматори на смарт телефони.

Вероятно всички те неведнъж са ги изпускали на земята. Едни от несръчност, а други с желанието да тестват здравината най-малко един път. Уви, следствията от време на време са плачевни.

Филип Френцел персонално се сблъскал с казуса, разбивайки екрана на своя iPhone. След това стартира да размишлява върху основаването на предпазен калъф.

Принципът на работа припомня избавителна възглавница в автомобил. Във вътрешността му има специфични сензори, реагиращи на свободното рухване на смарт телефона.


Както е известно, то е равно на 9.81 м/с. В момента, когато сензорите сработват, се задействат 8 железни пружини, които не разрешават на устройството да се допре до земята.
Всички съставни елементи на калъфа са направени на 3D-принтер. Дебелината му е 4.9 мм. Идеален е за всички модели iPhone, стартирайки от 6-о потомство.

Филип Френцел възнамерява да започва акция за събиране на средства. С тях ще финансира всеобщото произвеждане на изобретението си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР