Студенските общежития на Медицинския университет в Пловдив ще оживеят тази

...
Студенските общежития на Медицинския университет в Пловдив ще оживеят тази
Коментари Харесай

Медицинските общежития в Пловдив оживяват с въздушен балет по фасадата

Студенските общежития на Медицинския университет в Пловдив ще оживеят довечера в удивителен спектакъл- въздушен балет по фасадата на постройката и танцьори по балконите. Сцената е част от артистичния план на френската театрална компания Акт, включен в програмата на „ Пловдив- европейска столица на културата “. Идеята на артистите е да покажат по какъв начин по необикновен метод може да се раздвижи присъщата градска среда.

Пловдив

Лио Детр - безусловно „ Място на битие “ е впечатляващ театър, който кани жителите на града да станат съучастници в танца на професионалните актьори. Цял квартал е превзет от ритъма на невероятното премеждие, с цел да опише една история на съжителството.

Аник Шарло - хореограф: Спектакълът съществува повече от 10 години, основан за едно от най- известните бианалета за актуален танц във Франция, игран е повече от 25 пъти и за първи път се осъществя отвън Франция, България ни приветства най- топло.
Работата на френския спектакъл започва още тази есен с изследване и избор на жилищни здания и локални поданици, които да вземат участие в спектакъла.

Аник Шарло: Участниците бяха учудени, че могат да владеят актуалният танц, някои от тях даже, в никакъв случай не са имали достъп до него.Вероника Петрова - участник: Задачите на всички участници са са частично измислени от нас самите, частично заложени ни от хореографката. Има една първа част, в която показваме яд по прозорците. След това показваме единство първо на дребни групи, по-късно на всички дружно.
Необичайното зрелище по фасадата на Медицинските общежития ще събира погледите на пловдивчани и идващите два дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР