Студеното време през зимата може да причини физически промени в

...
Студеното време през зимата може да причини физически промени в
Коментари Харесай

Студът причинява болки и шум в ушите

Студеното време през зимата може да аргументи физически промени в ухото, които в някои случаи водят до болежка, виене на свят, звук и други недоволства. Изключително ниските температури може да причинят сгъстяване на ушната тиня, а това може да аргументи запушвания, поради които се получава главоболие, понижен слух и инфекции. Хората, които носят слухови апарати, са изложени на по-голям риск от втвърдена ушна тиня, защото ухото създава повече восък, когато в него има “чужд предмет”.
Болка навътре в ушите може да се усети и в случай че има леден, рязък вятър. Причината е пониженото кръвообращение в тях. В студеното време организмът поддържа естествена телесна температура на вътрешните органи с преимущество, което е обвързвано с по-слабо кръвообращение на крайниците. Това води до чувство на звън в ушите.
През зимата зачестяват настинките. Тъй като носът, гърлото и ушите са свързани, доста постоянно инфекциите минават към ушите. В резултат на това може да се изпита болежка във вътрешността им, както и заглъхналост. В подобен случай е добре да се посети доктор, с цел да се подсигурява, че вътрешното ухо не страда.
Една от главните аргументи за загуба на слуха в студеното време е положение, известно като екзостоза, при което се образува кост в ушния канал. Тя може да попречи на приемането на звуци, както и на способността на ухото да създава и изхвърля ушна тиня. Състоянието е най-често срещано при сърфистите поради честото им излагане на студена вода. Постоянното излагане на ушите на студени температури усилва риска от приемане на екзостоза. Затова феновете на зимни спортове също би трябвало да бъдат деликатни.
Правилната отбрана на ушите през зимата може да ги защищити от проблеми, тъй че е строго целесъобразно носенето на шапки, шалове и ушанки в студените месеци. Трябва да се означи, че до момента в който покриването на ухото извън го защищава от студа, слагането на предмети вътре, не е безвредно и дейно. Използването на памучни тампони за уши за поддържането на топлота в ушите вместо да помогне, може да аргументи възпаления и спомагателни проблеми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР