Студено пресованият зехтин е известен със своите полезни действия върху

...
Студено пресованият зехтин е известен със своите полезни действия върху
Коментари Харесай

Зехтин с люти чушки и здравословните му ползи

Студено пресованият зехтин е прочут със своите потребни дейности върху целия организъм. Лютите чушки също. Въпреки че някои ги считат за дразнител на стомаха, те имат таман противоположния резултат.

Как се прави зехтин с люти чушки?

Тази вкусна и потребна пикантна примес се подготвя доста елементарно. В бутилка или буркан със зехтин се слагат няколко люти чушки. Затваря се компактно и се оставя за най-малко 2 седмици без да се отваря, с цел да може чушките да наситят зехтина със своите потребни детайли.

Какво съдържа зехтинът с люти чушки?

Активната съставна част на лютите чушки е капсаицин. Този детайл е антиоксидант, имащ извънредно мощно деяние против свободните радикали, предизвикващи възпаления на всички места в тялото, стареене на клетките, формиране на туморни обединения.

Зехтинът е кондензиран с потребни мастни киселини, имащи благотворно деяние за сърдечносъдовата, имунната, нервната системи. Те контролират обмяната на веществата и оказват помощ за детоксикирането на организма.

Комбинацията сред двата натурални продукта е повече от потребна. Вижте за какво.

Предотвратява хронични болести

Действието на антиоксидантите в зехтина с люти чушки е доста мощно. Колкото по-висока е концентрацията на капсаицин, толкоз по-голям диапазон потребни дейности има той върху организма. Потискането на възпалителни процеси в доста органи и системи разрешава на имунната система да се пребори с разнообразни патогени и да предотврати хронифицирането им.

Стимулира имунната система

Капсаицинът в композиция с витамин С в лютите чушки, който също е мощен антиоксидант, оказват помощ на имунната система да работи добре и да се оправя с офанзивите на разнообразни патогени. Честата приложимост на зехтин с люти чушки оказва помощ и за бързо възобновяване при вирусни и бактериални инфекции.

Успокоява стомашни проблеми

Противовъзпалителните свойства на капсаицина отстраняват стомашните болки, конвулсии и раздразнения, провокирани по разнообразни аргументи. Тази потребна примес усъвършенства храносмилането, понижава газовете и подуването и способства за здравословното размножаване на положителните бактерии в червата.

Прочиства запушени синуси

Независимо дали имате запушени и възпалени синуси или хрема в резултат на вирусна зараза, зехтинът с люти чушки оказва помощ за отпушване на носа. Понякога даже единствено ароматът способства за втечняване на секрета и по-лесното му извеждане.

Предотвратява недъгавост на макулата

Дегенеративното увреждане на макулата е една от най-сериозните аргументи за слепота. Лютите чушки са богати и на огромни количества витамин А, който е от голямо значение за здравето на очите.

Успокоява болката

„ Лютият зехтин “ има болкоуспокояващи свойства още веднъж с помощта на капсаицина. Мощното му деяние отстрани подуването, крампите, дискомфорта при хронични болести, предизвикващи болежка.

Намалява риска от рак

Редица проучвания демонстрират, че капсаицинът има противоракови свойства като мощен антиоксидант. Той оказва помощ в предварителната защита на рак на простатата, дебелото черво, стомаха, хранопровода, гърдата. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР