Студено ли ви е с олекотеното юрганче сутрин? Извадихте ли

...
Студено ли ви е с олекотеното юрганче сутрин? Извадихте ли
Коментари Харесай

Чай от ехинацея – за по-силен имунитет

Студено ли ви е с олекотеното юрганче заран? Извадихте ли си родопското одеяло, с което да се завиете пред тв приемника? Да, времето на открито е извънредно и тялото към момента не може да свикне с внезапната промяна на топлото лято с мразовитата и мрачна есен.

Колкото и да не ви се желае, към този момент е време за обличането на по-дебели облекла и носенето на шапка и шал. Време е и да помислите за имунната си система, която следва да бъде атакувана от разнообразни вируси. Ако не е задоволително мощна, то елементарно ще се разболеете.

Ехинацеята е билката, която е пръв асистент на индивида против настинките през този сезон. Според канадски учени, екстрактът от растението не потиска признаците, а подтиква имунната система, с цел да може да се оправи по-лесно с бацилите.

Кои са потребните свойства на ехинацеята в сезона на вирусите?

„ Установихме, че имунната система работи на цялостни обороти при хората, които одобряват ехинацея. Белите кръвни кафези унищожават вирусите, навлезли в организма неотложно. Крайният резултат е бързо и доста понижение на тежестта на признаците на инфекцията “, изяснява пред HealthLine доктор Ричард Бартън, който управлява изследването.

Неслучайно чаят от ехинацея е един от най-търсените артикули в студените дни, тъй като има мощно антивирусно деяние. Той се предлага при възпалено гърло, кашлица и първи признаци на простуда. Ароматната напитка облекчава синусите, запушения нос и се бори по-бързо с инфекцията, която нападна тялото. Спомага за по-лесното обособяване на тайни.

э
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР