Студено е, вече сте спрели будилника, работили сте до късно

...
Студено е, вече сте спрели будилника, работили сте до късно
Коментари Харесай

Защо е добре да си взимаме един ден почивка просто така

Студено е, към този момент сте спрели будилника, работили сте до късно към този момент втора седмица и смятате, че този път в действителност мъчно ще стигнете до офиса. Позвънявате на шефа и казвате, че сте заболели. Прекарвате останалата част от деня на дивана.

Звучи ли ви познато? Ако в миналото сте се чувствали отговорни, че сте се престрували на заболели, недейте. Когато имате потребност от отмора от уговорките на работното място, един ден като този си заслужава, споделя Карън Гейтли, началник на отдел Човешки запаси, написа profit.bg.

По думите й продуктивността може да бъде по-висока, когато хората се усещат душевен добре.

Всеки пети австралиец се сблъсква с този вид проблем. Един ден отпуск поради пренатоварване с работа е отличен метод да стимулирате чиновниците и да се погрижите за здравето им, счита Гейтли.

Проблемите с психологичното здраве костват на австралийската стопанска система 20 милиарда $ годишно. Ако се работи навреме, това ще спести на работодателите доста пари. Освен това ще сътвори удобна среда за работа, която въодушевява и се усеща грижа от страна на другия.

Вземането дневно отмора в името на психологичното здраве, единствено поради това, че ви е писнало, не е обосновано. Трябва да имате причина, споделя Гейтли.

Гледайте за сигнали на стрес, да вземем за пример загуба на дарба за концентарция или пък неспособност да бъдете толерантни към хората, добавя специалистът. Тя приканва да се научим да разпознаваме по кое време тялото и мозъкът ни споделят, че имат потребност от отмора.

Ключът към психологичното здраве е да се грижите за него и да бъдете откровени.

Говорете искрено с мениджъра за това по какъв начин се чувствате, поучава Гейтли. Помогнете му да разбере натоварването, което изпитвате, и се пробвайте дружно да намерите решение на казуса. Напомнете му, че ще можете да сте по-фокусирани, в случай че сте душевен здрави.
тагове здравословно почивка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР