Студено беше тази сутрин с температури под нулата в почти

...
Студено беше тази сутрин с температури под нулата в почти
Коментари Харесай

Времето остава студено, с температури между 0° и 6°

Студено беше тази заран с температури под нулата в съвсем цялата страна, в това число и на морския бряг – във Варна минус 2°, в София - минус 4°, във Видин - минус 7°.

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 0° и 6°. Ще остане по-често облачно, тук-там със слаби валежи от сняг. Ще духа слаб до сдържан, по Черноморието – краткотрайно мощен северен вятър.

През нощта вятърът ще се ориентира от изток-североизток. Повече облаци и слаби снеговалежи ще има в Западна България. Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, а оптималните - сред 0° и 5°. Ще бъде по-често облачно, на доста места със слаби валежи от сняг. Ще духа сдържан, в Източна България краткотрайно мощен североизточен вятър.

Предупреждение за рисково мощни пориви напразно е оповестено на следващия ден в областите Бургас, Варна и Добрич.

Ветровито ще остане и в планините с сдържан североизточен вятър. Ще има виелици и преспи. Ще бъде облачно и ще продължи да превалява сняг. Ще бъде и доста студено, с оптималните температури по най-високите върхове минус 18° - минус 19°.

Висока остава и заплахата от лавини.

Слънчево ще бъде и на следващия ден в по-голямата част от Европа, която остава под въздействието на просторен антициклон. С превалявания ще бъде на Балканите, в западните елементи от Пиринеите, в Западна Франция и северните елементи от Британските острови.

У нас, в петък и събота ще има и валежи от сняг, само че слаби и единствено на обособени места. Ще остане прохладно, а захлаждането ще продължи.

В неделя и понеделник ще има повече слънчеви часове, а температурите постепенно ще стартират да се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР