Студеният резерв ще бъде предоставян въз основа на доклад на

...
Студеният резерв ще бъде предоставян въз основа на доклад на
Коментари Харесай

Петкова: Студеният резерв ще бъде предоставян въз основа на доклад на ЕСО

Студеният запас ще бъде предоставян въз основа на отчет на Електроенергийния систематичен оператор /ЕСО/ и то единствено при нужда на държавната Топлоелектрическа централа "Марица-изток2 ". Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по в пленарна зала.

Министър Петкова осведоми народните представители за решението на Министерски съвет и законодателните промени, които предстоят.

Борисов: При нужда ще се употребява леден запас единствено от държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток II

В момента водим договаряния с Европейска комисия за въвеждане на механизъм за потенциал, който изисква осъществяването на няколко съществени неща, едно от които е премахването на студения запас. В тази връзка в този временен интервал студеният запас ще се разпорежда въз основа на отчет на ЕСО и единствено при нужда и то на държавната топлоелектрическа централа за този интервал от време. По този метод се подсигурява електроенергийната сигурност на страната. Държавната Топлоелектрическа централа "Марица-изток2 " знаете, че е централата с най-голяма разполагаема мощ, това ще бъдат предложенията, които ще бъдат направени, уточни министър Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР