Студените дни на януари за идеалният момент, за да планираме

...
Студените дни на януари за идеалният момент, за да планираме
Коментари Харесай

Какво да правим в градината през януари

Студените дни на януари за идеалният миг, с цел да планираме градината си за идната пролет, тъй като с цел да има цветя в нея с настъпването на по-топлото време, преди този момент би трябвало да се погрижим както за мястото, където ще порастват, по този начин и за самите растения.

Планиране

 Снимка 334056

Едно от най-приятните неща е да седнем умерено с чаша вино и се насладим на планирането за идната година. Да погледнем старите градинарски книги и каталозите на семена за ентусиазъм. Винаги би трябвало да помним и да сме реалисти във връзка с размера на нашата градина и времето, което имаме разполагаем, с цел да се грижим за нея. Pinterest, Instagram и други обществени медийни канали са цялостни с велики хрумвания и информация за градинарите и могат да бъдат скъпи за намирането на нещо ново и забавно за градината ни.

Почвата

 Снимка 334057

Дори и да има сняг, би трябвало да продължим д а отстраняваме всевъзможни разлагащи се трайни насаждения от градината , с цел да предотвратим появяването на охлюви напролет и с цел да позволим на пролетните луковици да се развият изцяло. Трябва да подготвим празни купчини за компост, които са подготвени за приложимост като мулч. Това ще обогати почвата ни и ще ни обезпечи здрави растения по-късно през годината.

Растенията

 Снимка 334058

Трябва да се уверим, че продължаваме да поливаме най-малко два пъти седмично саксиите и контейнерите с луковици и растения у дома, които готвим за пролетта.

До преди една седмица, когато към момента нямаше доста сняг и времето беше относително топло (което ще се случи още веднъж след няколко дни) можеха да се засаждат дървета и шубраци .

Препоръчително е да премахнем старите листа на кукорякът , с цел да създадем новите цветове по-видими, когато се появят.

Луковиците на растенията амарилис в саксиите вкъщи към този момент са се трансформирали в красиви цветя на закрито. Други растения като зюмбюл, ирис и нарцис са налични авансово в множеството култивиран центрове и също могат да бъдат импортирани в къщата, с цел да се готвят за пролетта.

 Снимка 334062

Хубаво е да се ревизират грудките на далията , които съхраняваме и да отстраним всички, които демонстрират признаци на изгниване. Трябва да се уверим, че грудките остават сухи и не са изложени на заледяване.

Розовите шубраци могат да бъдат подрязани, до момента в който към момента са спящи, като ги изрязваме тъкмо над пъпката. Мъртвите клони също би трябвало да бъдат отстранени.

Глицинията разрешава да бъде подрязана в този момент . Препоръчително е да окастрим издънките от две или три пъпки на непряк дънер за здравословен разцвет напролет.

Птиците

 Снимка 334059

Градинските птици са дейни през зимните месеци, само че поради студа имат проблеми с намирането на храната. Хубаво е да се уверим, че хранилките им в градината ни са чисти и се допълват постоянно с храна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР