Студената вода е трудно преодолимо изкушение през лятото, но е

...
Студената вода е трудно преодолимо изкушение през лятото, но е
Коментари Харесай

Студена вода в жегите - дали е добра идея?

Студената вода е мъчно преодолимо прелъщение през лятото, само че е неприятна концепция. И не става дума за заплаха от ангина, както ни плашеха като деца. 

Студената вода по-слабо утолява жаждата.

Звучи парадоксално, само че водата със стайна температура е за предпочитане при остра жадност. Когато е студена, изпиваме повече, в сравнение с ни е нужно едновременно. Това основава чувство за тежест, защото студената вода се усвоява по-трудно и постепенно. Затова не утолява жаждата толкоз добре.

Студената вода поврежда зъбния гланц.

Рязкото изстудяване, както и внезапното нагряване, поврежда зъбния гланц. Ако ни е мъчно да се откажем от прохладна напитка, можем да използваме сламка. Не бива да се редуват и горещи със студени течности и храни.

Студената вода изостря апетита.

Студената вода редуцира времето за престой на храната в стомаха до 20 минути, въпреки че тя самата престоява в него по-дълго, създавайки възприятие за задоволеност. Когато премине прекомерно бързо в чревния тракт започваме да усещаме възприятие на апетит. За да затопли водата до телесната температура, стомахът отделя в допълнение количество стомашен сок, което изостря апетита.

Студената вода снижава имунитета.

Приемът на студена вода е стрес за организма, който се стреми да отбрани вътрешните органи. При постоянна консумация, следствията са намаляване на имунитета, уязвимост и унесеност.

Каква вода да пием?

Препоръчителна е водата със стайна температура, даже в най-горещите летни дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР