Студена лятна супа, наречена таратор, е любимото ни разхлаждащо изкушение

...
Студена лятна супа, наречена таратор, е любимото ни разхлаждащо изкушение
Коментари Харесай

Защо тараторът е толкова полезен?

Студена лятна чорба, наречена таратор, е обичаното ни разхлаждащо прелъщение през горещите летни дни. Не единствено е доста елементарно да се направи, само че е толкоз освежаващо и потребно предложение.

Както знаем, тараторът е обичайната за страната ни студена лятна чорба, приготвена от краставици, свеж копър, чесън, орехи, кисело мляко, олио и вода. Чужденците постоянно съпоставят таратора с дзадзики поради сходните съставки на двете ястия с краставици. През лятото можете да го намерите във всеки ресторант и доста постоянно се прави във всеки дом.

Някои избират таратора с нарязани на дребни кубчета краставици, а други харесват краставиците да са настъргани. Едни залагат на класическата рецепта за таратор, а други прибавят някои по-нестандартни съставки. Така да вземем за пример има таратор с маруля или пък таратор с репички. Във всеки случай крайният резултат е доста вкусен, разхлаждащ и изобилен в летните жеги.

Всички знаем по какъв начин се прави таратор, само че знаем ли какви са неговите потребни свойства?

 Таратор

Ето някои от изгодите при консумация на таратор:

Краставиците да вземем за пример се състоят най-вече от вода, само че съдържат също минерали и витамини. Те са е с високо наличие на антиоксиданти, предизвикват хидратацията, могат да намалят кръвната захар и като цяло прочистват тялото ви от вътрешната страна на открито. Придават неповторими свойства на таратора.

Киселото мляко в обичания ни таратор е богато на протеини, калций, витамини от група В и в случай че имате (или не) проблеми с храносмилането, включването на кисело мляко в диетата ви е чудесна концепция.

Копърът освен има добър усет, само че и е доста хранителен, обезпечава на тялото няколко витамина като витамин С, А и манган. Освен това е с високо наличие на антиоксиданти, потребен е за сърцето и може да намали високата кръвна захар.

Орехите в таратора доставят тялото със здравословни мазнини, витамини, минерали, фибри и доста повече хранителни субстанции. Те са известни и с това, че са с високо наличие на омега-3, поддържат мозъчната функционалност, грижат се за положителното храносмилане.

 Свойства на таратора

Чесънът евентуално е царят на здравословните храни! Снабден с хранителни субстанции, антибактериални, антимикробни и доста повече!

След толкоз положителни думи за млечната чорба, няма по какъв начин да не ви предложим най-хубавите предписания за таратор!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР