Студен фронт преминава през страната ни. В неделния ден той

...
Студен фронт преминава през страната ни. В неделния ден той
Коментари Харесай

Кога се завръща топлото и слънчево лято?

Студен фронт минава през страната ни. В неделния ден той беше съпроводен и с превалявания в съвсем цяла България.
 
Най-интензивни бяха валежите във високите елементи на Рила, където се изляха 50 л/кв.м. Силен дъжд валя в регионите на Костенец, Сандански, Благоевград, Петрич и София.

В понеделник преваляванията в страната отслабват
 
В понеделник последователно валежите в цялата страна ще стартират да отслабват и да стопират. Ще остане хладно поради нахлуващия леден североизточен вятър.
 
Максимални температури ще са сред 18 и 23 градуса, в източните региони до 25-26 градуса. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за юли, показват от Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките.
 
В планините ще е облачно, на доста места с превалявания. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13 градуса, на 2000 метра Ц към 8 градуса.
 
По Черноморието облачността ще е забележителна, ще превалява дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 24-26 градуса. Температурата на морската вода ще е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е 3 -4 бала.

Какво време ни чака през юли?
 
От вторник лятото още веднъж ще загатне за себе си.
 
В цялостния си искра обаче то ще се завърне едвам през идващия уикенд, когато температурите още веднъж ще бъдат сред 30 и 35 градуса.
 
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР