Студен атмосферен фронт ще премине над страната днес. Ще превали

...
Студен атмосферен фронт ще премине над страната днес. Ще превали
Коментари Харесай

Времето: Посрещаме септември с жълт код за силен вятър в 10 области

Студен атмосферен фронт ще премине над страната през днешния ден. Ще превали и прегърми на обособени места, основно в Южна България. По-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската низина до мощен и с него в станата ще нахлуе по-хладен въздух. Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище и Шумен. Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса.

В планините ще духа мощен запад-северозападен вятър. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17 градуса, а на 2000 метра - към 9 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има по-късно денем и вечерта, и на обособени места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 27-28 градуса. Температурата на морската вода ще е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 06:51 часа и залязва в 20:01 часа. Продължителността на деня е 13 часа и 10 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР