Студът през есента и зимата може да се отрази неблагоприятно

...
Студът през есента и зимата може да се отрази неблагоприятно
Коментари Харесай

Погрижете се за косата си през студените месеци

Студът през есента и зимата може да се отрази неподходящо на косата Ви. Необходимо е да се поставят постоянни грижи, с цел да имате постоянно плътна, еластична, свежа и здрава коса.

За да е компактен и витален косъмът, то той има потребност от уплътняващи субстанции – липозоми, омега 3 и 6, които се съдържат в козметичните средства за коса. Докато шампоаните работят на повърхността и придават искра, то маските третират косата в дълбочина.

За здравето на косата е от извънредно значение вярното дозиране на боядисването, изсветляването, сушенето със сешоар и четка, изправянето и излагането на неподходящи климатични условия – вятър, мраз, слънце, нечист въздух.

Ето няколко рекомендации за грижа за косата през есенно-зимния сезон:

Освежавайте постоянно краищата

Независимо дали косата е дълга или къса, то тя има потребност от постоянно ободряване. Това става като посещавате коафьор най-малко на шест седмици. Поддържайте формата й с леко съкращаване и по този метод няма да допуснете „ цъфнали “ краища, които придават нездравословен тип на косата.

Предпазвайте косата от външни неподходящи условия

Не излизайте на открито и не излагайте косата си на мраз, вятър, нечист въздух, преди да сте взели защитни ограничения. Никога не се показвайте на открито с влажна коса. Освен че можете да се простудите, то ниските температури повреждат естествения й предпазен пласт и косъмът изтънява. Особено чувствителни са боядисаните коси. За задачата съществуват доста ефикасни спрейове без изплакване, които обгръщат косъма и го защищават от неподходящите атмосферни въздействия. Освен това, тези артикули нормално съдържат хидратиращи субстанции и антиоксиданти.

Редовно разресвайте

Когато косата е зле разресана, тя се накъсва по-лесно. За да я освободите от остатъчните частици от козметични средства, я разресвайте заран и вечер с подобаваща четка. Не прилагайте мощ и не дърпайте заплетените краища, а започнете от долната част на косата и продължете нагоре.

Нежно измивайте и не изплаквайте с гореща вода

Косата би трябвало да се мие деликатно, с грижа за скалпа и космените фибри. Използвайте шампоани без сулфати. Леко масажирайте скалпа и втривайте шампоана по дължината на косата. Количество колкото лешник е изцяло задоволително. През зимата няма нищо по-хубаво от един парещ душ, само че той е гибелен за хубавата коса. Затова изплаквайте щедро косата с хладка вода. По този метод външният пласт на косъма се запечатва и това го прави по-защитен.

Освежете естествения цвят на косата

Достатъчно е да съживите нюанса на косата си благодарение на хидратираща маслена маска. Нанася се преди шампоана. Косата придобива искра, който прикрива белите косми, и боядисването може малко да се отсрочи.

Ето и някои лесни домашни маски за коса

Маска с мед – смесете жълтъка на едно яйце с една супена лъжица мед и две супени лъжици зехтин. Нанесете върху косата и завийте главата с забрадка. След 15 минути измийте с шампоан.
Маска с ракия – разбийте жълтък с две супени лъжици ракия и втрийте в скалпа. След 15 минути изплакнете с запарка от лайка.
Маска с жълтък – разбийте два жълтъка с една чаша топла вода. Нанесете върху косата и оставете да работи за един час. Изплакнете без шампоан.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР