Студ с температури под минус 60 градуса скова едно от

...
Студ с температури под минус 60 градуса скова едно от
Коментари Харесай

Добре дошли, в най-студеното село на Земята!

Студ с температури под минус 60 градуса скова едно от най-студените места на нашата планета, якутското село Оймякон. Няколко английски медии му посветиха материали по едно и също време. " Ако си мислите, че при нас е студено, единствено си помислете какво им е на жителите на Оймякон, където температурите паднаха под минус 60 градуса ", отбелязва Metro.

" Около 500 души живеят в с. Оймякон и не разрешават на студа да попречи на нормалното им всекидневие ", показва и The Independent.

  " Добре пристигнали в най-студеното село на земята, където междинната температура през януари е минус 50 градусов, а клепачите на неговите жители замръзват секунди откакто излезеш на улицата ”, споделя и Daily Mail. Изданието особено отбелязва, че новият електронен термометър в сибирското село неотдавна се е развалил, защото температурите паднали под минус 62 градуса Целзий.

Според локалните поданици в действителност, термометърът просто е заледен в последната, измерена от него точка на мраз, а действително температурата е била още по-ниска  - минус 67 градуса, което е с 1 градус по-ниско от върха, подложен през 1933 година

" Списъкът с нормалните проблеми, с които се сблъскват жителите на Оймякон са заледяване на мастилото в химиалките, очила, които " залепват " от мраз за лицето, щом излезеш на открито, неработещи акумулатори. Казват, че локалните по през целия ден държат моторите на колите си да работят, другояче няма да могат да ги възпламенят.

Британските издания обръщат внимание на няколко любителски фрагмента в инстаграм и къси клипове в YouTybe, измежду които на локална жителка със заскрежени клепачи и kd замръзналия на минус 62 градуса публичен електронен термометър.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР