Сцените на насилие, съпровождащи движението на жълтите жилетки оказват влияние

...
Сцените на насилие, съпровождащи движението на жълтите жилетки оказват влияние
Коментари Харесай

Жълтите жилетки: първи тревоги за туризма

Сцените на принуждение, съпровождащи придвижването на " жълтите жилетки " оказват въздействие върху туризма, само че към момента то не е пагубно.
По последни данни, придвижването на „ жълтите жилетки “ е довело до анулацията на 35 000 нощувки в Париж, изключително в хотелите от междинен и висок клас в централните квартали, означават от MKG, водач в маркетинговите изследвания на европейския пазар на туризма и хотелиерството. Най-силно са наранени петзвездните хотели. Сцените на принуждение по „ Шанз-Елизе “ и разграбените първокласни магазини, публикувани от медиите, както и от самите туристи, оповестени в обществените мрежи, са обезкуражили по-чувствителните във връзка с сигурността туристи, като американските или азиатски, да прекарат празниците във френската столица.
Жан-Филип Картие, началник на група Н8, пресмята, че в един от осемте негови хотела, „ Матис “, близо до Триумфалната арка, „ в границите на 10 дни, резервациите са се сринали от 6000 евро дневно до 400 евро ". Кметството на Париж, което форсира своя проект за туризъм през януари, като последица от въпроси, сложени на британски език в „ Google “, отбелязва, че честотата на питането " Безопасно ли е в Париж? " се е нараснала, само че към момента е по-ниска по отношение на въпроса „ Какво да вършим в Париж “. Засега обстановката не е пагубна. От Airbnb, са сигурни, че не са забелязали нищо " показателно " при резервациите или анулирането им.
" Нищо не може да се съпостави с това, което туризмът претърпя след атентатите от 13 ноември 2015 година, акцентира Вангелис Панайотис, президент на MKG. 35 000 анулирани резервации спрямо предстоящите през декември 3 милиона нощувки. Но не става въпрос за безработица или банкрут за хотелиерите, които имаха и доста добра година. "
За 2018 година бизнес индикаторите, в действителност, са демонстрират рекордна претовареност в бранша - над 80%, съгласно MKG. Тревогите са във връзка с началото на 2019 година " Виждаме спад на резервации, с 20 до 25% на национално равнище “, се оплаква президентът на Националната асоциация на хотелиерските вериги. Сцените на принуждение в градовете унищожават имиджа на страната в чужбина. " Всички се надяваме, че придвижването няма да продължи “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР